Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Dakpannen Kiezen: Waarom Verglaasde Opties Overwegen?

27 mei 2024

Dakpannen zijn er in allerlei vormen, kleuren en afwerkingen. Er is geen standaard dakpan die voor iedereen geschikt is. Er is altijd wel een dakpan die aan de wensen van onze klanten voldoet, of het nu gaat om een stevige betonnen dakpan of een keramische dakpan met een speciale afwerking.

Een van die afwerkingen is het glazuren van dakpannen. In dit artikel vertellen we u meer over het proces en de mogelijkheden.

Het Glazuren van Dakpannen

Bij het kiezen van een geglazuurde dakpan, valt meteen de mooie, gladde afwerking op. Dit esthetische aspect is belangrijk voor veel consumenten. Maar wist u dat glazuren vooral om technische redenen wordt gedaan?

Bij het glazuren wordt een gladde, glasachtige laag op de dakpannen gespoten. Tijdens het bakproces hecht deze laag zich aan de dakpan, wat zorgt voor extra versteviging en bescherming tegen weersinvloeden.

Deze dakpannen zijn vooral aan te raden als u in een bosrijke omgeving woont. Groen- en mosvorming krijgen nauwelijks kans om zich aan een verglaasde dakpan te hechten. Ook stof en vuil blijven minder snel kleven. Bovendien geeft de glanzende of matte afwerking een stijlvolle uitstraling aan uw dak.

Mundimat gebruikte dakpannen en hulpstukken | Begin - eind vorsten - nok - natuurrood | kleur | zwart | verglaasd

Verglaasde dakpannen bij Mundimat Dakmaterialen

Bij Mundimat Dakmaterialen hebben we een breed assortiment aan geglazuurde dakpannen in verschillende kleuren en soorten. We hebben ook gebruikte dakpannen op voorraad. Als u een paar dakpannen nodig heeft vanwege stormschade of de plaatsing van zonnepanelen, kunnen we u wellicht helpen. Voor grotere hoeveelheden bestellen we rechtstreeks bij de fabriek, maar houd rekening met een langere levertijd.