Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Gebruikte dakpannen in Midden-Limburg

10 maart 2022

 

Limburg staat bekend om zijn verse vlaaien, het spontane carnaval en niet te vergeten: het kenmerkende zuurvlees. Wat veel mensen niet weten? De provincie, en dan met name Midden-Limburg, is het epicentrum van een rijke dakpannengeschiedenis. In dit mooie stukje Limburg werden veruit de meeste dakpannen van ons land geproduceerd. We kunnen Limburg met recht een echte dakpannenprovincie noemen. Door de eeuwen heen hebben zich circa 130-140 dakpannenfabrieken gevestigd! Bent u op zoek naar gebruikte dakpannen? Dan bent u in deze regio aan het juiste adres. 

Dakpannengeschiedenis in Limburg 

Waarom is Limburg het middelpunt van de dakpannenindustrie? Dit heeft alles te maken met klei, de grondstof waar keramische dakpannen van zijn gemaakt. Limburg heeft een kleirijke grond. Dit komt omdat Nederland, geologisch gezien, het afvoerputje van Europa is. Miljoenen jaren voeren rivieren zand, grind en ander erosiemateriaal aan uit verre berggebieden. Klei is een van die erosiematerialen en daar heeft de dakpannenindustrie in Midden-Limburg flink van kunnen profiteren. 

Midden-Limburg

Gebruikte dakpannen in Midden-Limburg 

Bent u op zoek naar een specifieke gebruikte dakpan? Dan is het aan te raden om terug te gaan naar de bron. In de afgelopen eeuw zijn veel dakpannenfabrieken in Midden-Limburg gesloten of overgenomen. Het kan dus voorkomen dat de dakpan die u zoekt niet meer geproduceerd wordt. Dat is erg vervelend. Zeker als u het dak moet repareren na een storm of extra dakpannen nodig heeft bij het leggen van zonnepanelen. Bij Mundimat Dakmaterialen weten we alles over de veelzijdige dakpannengeschiedenis van onze regio. Met de juiste kennis gaan wij op zoek naar een treffende dakpan. In ons magazijn in Kelpen-Oler hebben wij een groot assortiment gebruikte dakpannen. Wie weet kunnen wij u voorzien van die ene zeldzame dakpan. U bent van harte welkom. Voor vragen kunt u ook contact opnemen via het formulier op deze website.