Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Het plat dak en materialen voor constructies

01 september 2021

Vooral bij commerciële gebouwen is het erg populair: Het plat dak. Met een minimale hellingsgraad van 2% is het vrij vlak. Dat in tegenstelling tot de vele schuine daken. Ook voor een woonhuis is het mogelijk om voor een plat dak te kiezen. Denk hierbij aan een bungalow of chalet.  

Tegenover andere wereldstreken zien we in West-Europa relatief weinig platte daken in het straatbeeld. De weersomstandigheden hebben er invloed op. In het Midden-Oosten is sneeuwval onwaarschijnlijk. Daarentegen hebben ze te kampen met extreme hitte. In warmere klimaten wordt vaak gebruik gemaakt van metselwerk en beton. Beton zou bij ons geen goede keuze zijn. Bij bevriezing kunnen er scheurtjes ontstaan wat resulteert in een lekkage. In koudere klimaten maakt men gebruik van andere systemen. 

Het warme dak

Een ‘Warm dak’ is de meest gebruikte constructie voor een plat dak in ons land. Bij het warme dak begint men met de onderconstructie, daarna dient er een damp remmende laag/sluitlaag aangebracht te worden. Vervolgens zal er thermische dakisolatie gebruikt worden en tot slot een dakbedekkingsysteem. Ook een ‘omgekeerd dak’ behoort tot een mogelijkheid. Bij dit soort dak is de volgorde van de lagen omgekeerd. Wat betekent dit? De waterkerende laag wordt onder de isolatie aangebracht, direct op de dragende ondergrond. Voor daken die bijvoorbeeld gebruikt worden als dakterras, is dit een goed systeem. 

Mundimat - dakrol - platdakmaterialen - copperfix - bitumen

Ons assortiment plat dak materialen 

In Nederland maken wij gebruik van moderne en efficiënte constructies om een plat dak te bouwen. Bij Mundimat Dakmaterialen kunnen wij de volgende materialen voor uw plat dak leveren: 

  • Ondertapijt Copperfix universal 
  • Mastiek toplaag met zwart mineraal 470k24 
  • Mastiek toplaag kaal 470k14 
  • Daktrim 62/65 2,5m1 
  • Mastiekhoek steenwol trapezium 10x10x3 1,2m2 
  • Primer per 1 liter 
  • Kiezelbak lood 60×80 45 gr. kort model 
  • Doorvoer lood 80mm 
  • Stadsuitloop zink 60×80 
  • Stadsuitloop kunststof 60×80 

Voor een up to date overzicht van ons assortiment kunt u het beste even contact met ons op nemen of langskomen bij ons kantoor en magazijn in Kelpen – Oler.