Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Hoe kiest u de juiste dakpan?

21 december 2020

Bent u op zoek naar een nieuwe dakpan? Dan zult u vast wel gemerkt hebben dat de keuze enorm is. Het diverse aanbod maakt de keuze dan ook wat lastiger. Hoe kiest u nou de juiste dakpan voor op uw huis? Of welke dakpan kunt u het beste gebruiken bij een renovatie? In deze blog reeks geven we wat meer uitleg over diverse dakpannen en waar je ze het beste voor kunt gebruiken. 

Nieuwe dakpannen 

Als u een dak gaat bekleden met dakpannen, dan kunt u kiezen voor keramische en betonnen dakpannen. Dit zijn twee opties dakpannen die in Nederland het meest toegepast worden. Daarover vertellen wij u in de volgende blog meer. Er is namelijk ook een andere optie die u kunt overwegen: De keuze voor nieuwe of gebruikte dakpannen. Nieuwe dakpannen worden vooral gebruikt bij nieuwbouwprojecten. Ook bij het vervangen van uw huidige dak kunt u kiezen voor een compleet dak aan nieuwe dakpannen. Dit met als doel om uw huis een moderne en frisse uitstraling te geven. Als we praten over nieuwe dakpannen, dan bedoelen we dakpannen die rechtstreeks uit de fabriek komen. 

gebruikte dakpannen

Gebruikte dakpannen 

Het toepassen van gebruikte dakpannen is een goede optie voor het renoveren van uw dak. Gebruikte dakpannen worden zelden gebruikt bij een nieuwe woning, maar dit is natuurlijk wel een optie. Het hangt af van het gewenste esthetische resultaat. Gebruikte dakpannen geven de woning een authentieke uitstraling. Dit past erg mooi bij een vrijstaand huis op het platteland of een karakteristiek stadspand. In een Vinex wijk zult u een gebruikte dakpan vrijwel nooit vinden. Gebruikte dakpannen hebben al eerder op een dak gelegen. De levensduur van een dakpan kan oplopen tot wel 100 jaar en kunnen nog prima een tweede ronde mee. 

Vrijblijvend advies 

Naast de optie nieuw/gebruikt of keramisch/beton zijn er ook nog diverse modellen op de markt. Bij Mundimat Dakmaterialen adviseren wij u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Kom even langs of mail voor een vrijblijvend advies.