Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Waarom een Circulaire Dakrenovatie populair is

21 mei 2021

 

De bouw consumeert een groot deel van de grondstoffen in Europa. Als deze grondstoffen opraken, heeft dit grote gevolgen voor het milieu en onze leefomgeving. Het is belangrijk dat we grondstoffen en bestaande producten gaan hergebruiken. Het hoogwaardig hergebruiken van materialen in onze industrie noemen we circulair bouwen. Ook voor het renoveren van een dak zijn er circulaire mogelijkheden. Maak uw circulaire dakrenovatie mogelijk.

Een circulaire dakrenovatie 

Het rijk streeft naar een circulair Nederland in 2050. Het gebruik van primaire grondstoffen in 2030 gehalveerd moet zijn. In 2050 wil het kabinet de grondstoffen hergebruiken en efficiënt inzetten. Bij Mundimat Dakmaterialen helpen wij om het circulaire doel te bereiken door de verkoop van gebruikte dakpannen. Met deze dakpannen kan een circulaire dakrenovatie gerealiseerd worden. Wij verkopen diverse modellen van diverse merken dakpannen. Het aanbod wisselt vaak. Iedere circulaire dakrenovatie is een maatwerk waar wij met plezier onze tijd en aandacht aan besteden.  

dakrenovatie

Een karakteristieke uitstraling 

Een circulaire dakrenovatie is een oplossing om zuinig om te gaan met onze grondstoffen, maar de verwerking van gebruikte dakpannen heeft ook een ander doel. Het hergebruik van dakpannen zorgt voor een authentieke uitstraling. Het karakter van een oud gebouw blijft in takt terwijl de nodige reparaties en vervangingen zorgen voor het fysieke behoudt. De gebruikte pan zal naadloos in het straatbeeld passen en het dak van een monumentaal pand zal weer jaren meegaan.  

We hebben slechts een aarde en daar moeten wij zuinig op zijn. We vinden het belangrijk om naar dakoplossingen te zoeken die zowel voor u als voor het milieu voordelig zijn. Bent u van plan om uw dak te renoveren en wilt u daarbij gebruikte dakmaterialen en gebruikte dakpannen implementeren? Neem dan even contact op of kom langs bij ons kantoor. Vertel ons uw plannen. We denken met u mee en voorzien u van een professioneel advies.