Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Waarom kiezen voor dakisolatie?

24 juni 2022

Overweegt u om uw dak te renoveren? Dan is het verstandig om uw dak goed te isoleren. Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, aangezien deze van nature opstijgt. Tijdens koude dagen gaat de warmte niet via het dak verloren en in de zomer kan dakisolatie het huis lekker koel houden. Naast het behouden van een aangename temperatuur in huis heeft dakisolatie een aantal pluspunten. Deze zullen wij met u delen:

Uw huis krijgt een hogere verkoopwaarde

Ten eerste goed nieuws voor iedereen die zijn huis wil verkopen: Een goed geïsoleerde woning kan een betere energiescore krijgen bij het opmaken van het energieprestatiecertificaat, beter bekend als het energielabel. Een betere score betekent een hogere verkoopwaarde.

Dakisolatie is beter voor het milieu

Bent u van plan om uw dak te isoleren? Dan bent u milieubewust bezig. Door de energiebesparing voorkomt u veelvuldige uitstoot van co2. Dakisolatie gaat gemiddeld 25 jaar mee. Dit komt omdat het gemaakt is van duurzaam en houdbaar materiaal.

U bespaart jaarlijks veel geld op de energierekening

Middels een slecht geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. Dat is natuurlijk zonde. De warme lucht stijgt op en verlaat de woning via het dak. Dit zorgt voor een stijgende energierekening. De verwarming slaat aan als de temperatuur in huis kouder wordt. Dit kan voorkomen worden met een duurzame oplossing. Door je dak goed te isoleren is dit verleden tijd. De warmte blijft binnen en door deze verduurzaming blijft de energierekening laag. Dit kan u jaarlijks veel geld besparen.

Bij Mundimat dakmaterialen leveren wij geïsoleerde dakplaten van de bekende merken Isobouw, Unidek en Unilin. Deze leveranciers hebben onder andere sandwichplaten, renoplaten en spoorplaten in hun assortiment. Wij kunnen u adviseren over de isolatiewaarde, de juiste keuze isolatie en toepassing. Natuurlijk houden wij rekening met de constructie en het bouwbesluit van uw dak.