Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Zinkwerk materialen voor het dak

25 juni 2021

 

Zinkwerk is een groot begrip. Diverse materialen behoren tot deze categorie. Laten we het daarom in deze blog hebben over onze specialiteit: Zinkwerk met betrekking tot het dak. Goten en regenpijpen zijn manieren van hemelwaterafvoering en bij de keuze voor zink, kiest u voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Dit maakt zink een aantrekkelijke en interessante keuze. 

Het natuurproduct Zink 

Zink is een natuurproduct. Producten die van zink zijn gemaakt, zullen nooit tot in het detail identiek zijn. Zink is niet altijd gaaf of helemaal recht. Dit heeft te maken met temperatuurverschillen en weersomstandigheden. Zink is namelijk een materiaal dat uitzet bij warm weer en een beetje krimpt bij kou. Voor het blote oog is dit nauwelijks waarneembaar. Bij de montage van een dakgoot moet men rekening houden met het inkrimpen en uitzetten van dit materiaal. Als het materiaal niet de mogelijkheid heeft om zich aan te passen aan de weersomstandigheden, oftewel de ruimte om te krimpen of expanderen, dan zal de dakgoot scheuren. Het is dus raadzaam om een ervaren dakspecialist in te schakelen.   

zinkwerk

Waarom voor zinkwerk kiezen?

Door een natuurlijk proces ontstaat er kort na de montage een beschermlaag. Deze laag noemen we ook wel de platinalaag. Dit heeft invloed op de kleur, het kan iets donkerder kleuren. Deze beschermlaag maakt het zink weerbaar, sterk en duurzaam. Zink heeft een lange levensduur en is een onderhoudsvrij alternatief voor kunststof. De reden waarom mensen vaak voor zinkwerk kiezen? Het gaat minstens 50 jaar mee!  

Het afkoppelen van regenwater en subsidies 

Het loskoppelen van regenpijpen, waardoor regenwater niet meer afgevoerd wordt naar het de riool noemen we afkoppelen. De gemeente en het waterschap kunnen subsidies beschikbaar stellen voor het afkoppelen van regenwater van het riool.  De regeling is per gemeente uniek. Voor meer informatie over mogelijke subsidies kunt u het beste contact opnemen met uw eigen gemeente. Bent u van plan om het hemelwater af te koppelen? Dan is het gebruik van zinkwerk een optie om over na te denken.