Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Nieuws

Op onze nieuws pagina vindt u de laatste ontwikkelingen omtrent de vernieuwingen en aanpassingen met betrekking tot dakmaterialen.

Innovatieve ontwikkelingen volgen wij op de voet en hiervan zullen wij berichten. Verder zullen wij hier ook enkele projecten laten zien waar wij zelf mee bezig zijn.

 Heeft u specifieke vragen ?

Neem contact met ons en we zullen u een passend advies geven.

 

 

Het Platte Dak: Mogelijkheden en Producten

Een plat dak is vrijwel vlak, in tegenstelling tot de diverse soorten schuine daken. Met een minimale helling van 2% is het vooral populair bij commerciële gebouwen. Ook voor uw woning zijn er verschillende opties voor een plat dak. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakpannen Kiezen: Waarom Verglaasde Opties Overwegen?

Dakpannen zijn er in allerlei vormen, kleuren en afwerkingen. Er is geen standaard dakpan die voor iedereen geschikt is. Er is altijd wel een dakpan die aan de wensen van onze klanten voldoet, of het nu gaat om een stevige betonnen dakpan of een keramische dakpan met een speciale afwerking. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Circulair Bouwen met Gebruikte Dakpannen

Het gebruik van circulaire bouwmethoden is momenteel zeer in trek, en dat is een positieve ontwikkeling, gezien de noodzaak om grondstoffen te sparen en het milieu te beschermen. Bovendien blijkt circulair bouwen vaak ook kostenefficiënt te zijn, wat een aangename bijkomstigheid is. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Een Duurzame Revolutie in de Bouw: Van Schaarste naar Circulariteit

In het stadslandschap zijn sporen van vooruitgang alom zichtbaar. Elke dag ondergaat de infrastructuur aanpassingen om ons comfort te verbeteren, terwijl esthetiek ook een rol speelt.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

De Mogelijkheden Met Bitumen Platdak Materialen

In onze voorgaande blog heeft u kunnen lezen dat wij ons assortiment platdak materialen hebben uitgebreid. We hebben onder andere Soprema Unicoat ZK Randstrook, de Anjo vent-alu 3000, Aluminium Daktrim Brute, trimnagels en bitumen dakbedekking in ons assortiment. Over dit laatste product willen wij graag meer vertellen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De Tegalit Betondakpan

Betondakpannen zijn al tientallen jaren een betrouwbare en vaak voordelige optie voor dakbedekking. Een betonpan die er uit springt is de Tegalit. In deze blog gaan we dieper in op deze esthetische aantrekkelijke pan en zijn specificaties. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Platdak Materialen In Ons Assortiment

Mundimat Dakmaterialen heeft onlangs het assortiment platdak materialen uitgebreid met kwalitatieve producten voor diverse toepassingen. In deze blog laten wij u kennis maken met enkele artikelen uit onze voorraad. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Gebruikte Hulpstukken bij Mundimat Dakmaterialen

Bij Mundimat Dakmaterialen hebben we niet alleen nieuwe dakpannen, maar ook een grote selectie van gebruikte producten. Als je een dakpan nodig hebt, heb je ook speciale hulpstukken nodig om je dak compleet te maken, en we hebben ook gebruikte versies van deze hulpstukken beschikbaar. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

BossCover Bitumen Dakbedekking

Veelvoorkomende methoden van dakbedekking zijn keramische en betonnen daken, maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden beschikbaar. In deze blog gaan we dieper in op een specifiek type dakbedekking: bitumen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het Fascinerende Proces van Dakpannen Smoren

Huizen met verschillende soorten daken zijn vaak een opvallend gezicht in de straten. Elk dak heeft zijn eigen unieke kenmerken, variërend in vorm, kleur en afwerking. Een van de meest interessante soorten dakpannen die je tegen kunt komen, zijn de gesmoorde pannen.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Zinkwerk: Duurzaamheid en Kwaliteit voor uw Dak

Zinkwerk omvat een breed scala aan toepassingen, maar laten we ons hier concentreren op een specialiteit: zinkwerk met betrekking tot daken. Goten en regenpijpen zijn cruciale elementen voor de afvoer van hemelwater, en de keuze voor zink biedt een combinatie van duurzaamheid en kwaliteit die het overwegen waard is.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Kiest u voor Zonnepanelen? Denk aan de Reserve Dakpannen!

Het plaatsen van zonnepanelen is een weloverwogen keuze voor huiseigenaren. Naast de ecologische voordelen, zijn er ook financiële voordelen. U kunt jaarlijks besparen op uw energierekening en mogelijk zelfs profiteren van teruglevering, bekend als saldering.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Circulair Bouwen met Dakpannen

Duurzaam bouwen wint aan populariteit en dat juichen we toe, omdat het belangrijk is om zuinig om te gaan met natuurlijke bronnen en het milieu te beschermen. Bovendien blijkt circulair bouwen in sommige gevallen ook voordeliger te zijn. Een win-win situatie! (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Stormschade aan het dak: Wat zijn de opties?

Het is duidelijk dat klimaatverandering een realiteit is geworden, en recente gebeurtenissen maken het moeilijk om te ontkennen dat we steeds vaker te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. Nu de winter in volle gang is, kunnen we verwachten dat we enkele stevige stormdagen tegemoet gaan. Hierdoor bestaat de kans dat uw dak schade oploopt.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het kiezen van de juiste dakpan voor uw dak

Bent u op zoek naar de perfecte dakbedekking? Dan zult u vast hebben gemerkt dat er een overvloed aan keuzes is. Deze diversiteit kan het selectieproces wat bemoeilijken. Hoe vindt u dan de ideale dakbedekking voor uw huis? Of welke dakbedekking is het meest geschikt voor renovaties? In deze serie artikelen geven we een gedetailleerde uitleg over verschillende soorten dakpannen en hun toepassingen.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Hoe Heeft Klimaatverandering Invloed op uw Dak?

Over de hele wereld worden we steeds vaker geconfronteerd met extreme weersomstandigheden. In West-Europa vertaalt dit zich vaak naar zachte, vochtige winters en warmere, nattere zomers. Een voorbeeld van klimaatverandering.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Wat is de Levensduur van Dakpannen?

Het is algemeen bekend dat dakpannen duurzaam zijn, vervaardigd van weerbestendige materialen die vele jaren meegaan. Maar hoe lang gaat zo’n dakpan eigenlijk mee? En welke stappen kun je nemen om hun levensduur te verlengen? In deze blog delen we graag meer informatie en handige tips. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De VHV Vario: Een bekende in het Nederlandse dakenlandschap

In het typisch Nederlandse daklandschap is de VHV dakpan een bekend verschijnsel. De VHV vormt een naadloze aanvulling op de karakteristieke Nederlandse bouwstijl en geniet daarom grote populariteit, zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten. Het combineert klassieke stijl met moderne eigenschappen, waardoor de VHV een favoriete keuze is.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Bitumen dakbedekking

Over de hele wereld bestaan diverse methoden om daken te bedekken, en elk land of elke cultuur heeft zijn eigen unieke stijl. De hedendaagse manier van dakbedekking is geëvolueerd doorheen de eeuwen, waarbij we voortdurend op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden om de kwaliteit van daken te verbeteren. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Hoe zorg je voor voldoende ventilatie?

Een correct geventileerd dak bevordert de gezondheid van het dak. Door het toepassen van geschikte ventilatie verleng je zowel de levensduur van het dak als van de constructie. Maar hoe werkt dit precies? En hoe zorg je voor voldoende ventilatie? Deze vragen zullen we behandelen in dit blogartikel. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het gebruik van Keramische Dakpannen in Nederland

In de wereld van de bouw spelen traditionele elementen een cruciale rol in het vormgeven van de identiteit van een land. In Nederland is er een bijzondere liefde voor historische bouwstijlen, waarbij keramische dakpannen een onmisbaar onderdeel zijn.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakrenovatie van Authentieke Woningen met Wienerberger Producten

Bij de renovatie van authentieke woningen is het behouden van historische charme van cruciaal belang. Wienerberger, een gerenommeerd bedrijf in bouwmaterialen, begrijpt dit als geen ander en biedt passende oplossingen voor de vervanging van typische historische dakpanmodellen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakrenovatie bij jaren ’60-’70 woningen

In veel Nederlandse wijken zijn de kenmerkende woningen uit de jaren ’60 en ’70 nog steeds charmant aanwezig, maar hun dakbedekking begint vaak tekenen van veroudering te vertonen. Veel van deze huizen hebben daken met traditionele dakpannen die na decennia van blootstelling aan de elementen aan vervanging toe zijn. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De Duurzaamheid van Keramische Dakpannen

Dakpannen staan bekend om hun duurzaamheid, gemaakt van weerbestendig materiaal dat vele jaren meegaat. Maar wat is nu precies de levensduur van een dakpan en welke stappen kun je nemen om deze te verlengen? In deze blog bieden we meer inzicht en handige tips. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het Duurzame Alternatief: Hergebruik van Keramische Dakpannen

In de wereld van bouwstoffen en producten die een tweede leven verdienen, komt het hergebruik van keramische dakpannen naar voren als een milieuvriendelijke en esthetisch verantwoorde keuze. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Circulaire Hellende Daken

Door hergebruik wordt optimaal gebruik gemaakt van de lange levensduur van dakpannen. Een keramische dakpan kan tot wel 80-100 jaar mee, en een betonnen dakpan heeft een levensduur van 30 jaar. 

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

De Milieukostenindicator (MKI) van Keramische Dakpannen

In de wereld van nieuwbouw- en renovatieprojecten groeit het bewustzijn over de milieu-impact van materialen gestaag. Milieubewuste keuzes zijn niet alleen goed voor onze planeet, maar kunnen ook duurzaam zijn op de lange termijn. Een waardevol instrument om deze impact te meten en vergelijken is de Milieukostenindicator (MKI). (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Daktoebehoren Voor Een Duurzame Dakconstructie

Het dak van een huis is niet alleen een essentieel onderdeel van de bouw, maar het speelt ook een cruciale rol bij het beschermen van uw huis tegen de elementen. Om ervoor te zorgen dat uw dak sterk en duurzaam is, moet u niet alleen letten op het hoofddakoppervlak, maar ook op de daktoebehoren. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Sneeuwvangers: Bescherming tegen een Schuivende Sneeuwmassa

In Nederland is sneeuw een zeldzaam fenomeen. Toch kunnen we in de winter verrast worden door plotselinge sneeuwval, wat voor de nodige problemen kan zorgen. Sneeuw op daken kan leiden tot schade en gevaarlijke situaties. Om deze problemen te voorkomen en ons te wapenen tegen winterse verrassingen, kunnen we gebruikmaken van sneeuwvangers. Maar wat zijn sneeuwvangers eigenlijk, en hoe werken ze? (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Koramic Onderdakfolie voor Hellende Daken

Wienerberger biedt een uitstekende oplossing met hun Koramic onderdakfolie – een waterkerend en dampopen membraan dat speciaal is ontworpen voor toepassing op hellende daken en aan gevels met dakpannen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het Verankeren van Dakpannen met Panhaken

In Nederland, waar het weer grillig en soms onvoorspelbaar kan zijn, is het van groot belang om ervoor te zorgen dat onze huizen en gebouwen stevig en veilig zijn, vooral wanneer het gaat om de bescherming van onze daken. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Ruiterdragers: Essentiële Elementen in Dakconstructies

In de wereld van architectuur en bouwkunde spelen kleine details vaak een cruciale rol in het waarborgen van de stabiliteit en duurzaamheid van constructies. Een dergelijk element dat van onschatbare waarde is, zijn ruiterdragers. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Vogelschroot: Voorkom plaagdieren onder het dak

Vogelschroot, een term die wellicht niet direct een belletje doet rinkelen, speelt een belangrijke rol in zowel de architectuur als de ecologie. Hoewel het vaak over het hoofd wordt gezien, speelt vogelschroot een cruciale rol bij het behoud van gebouwen en het in stand houden van de biodiversiteit. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakvoet afwerking: Tips voor een duurzame en esthetische oplossing

Hoewel de dakvoet misschien niet zo opvallend is als de nok of de dakpannen, speelt de dakvoet een cruciale rol in het beschermen van je huis tegen waterinfiltratie, schade door weersomstandigheden en ongewenste plaagdieren. In deze blog zullen we dieper ingaan op de functie van de dakvoet en welke producten geschikt zijn voor de afwerking van de dakvoet. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De essentiële rol van nok- en hoekkeperafwerking

Een goed geconstrueerd dak is van essentieel belang voor de duurzaamheid en bescherming van uw huis. Naast het zorgvuldig plaatsen van dakbedekking en isolatiemateriaal is het afwerken van de nok en hoekkepers een cruciale stap in het bouwproces. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakdoorvoeren: De sleutel tot een goed geventileerde woning

Een belangrijk onderdeel van een dak dat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de dakdoorvoeren. Deze kleine maar vitale componenten zorgen voor de juiste doorvoer van lucht materialen. In deze blog bespreken we waarom goede doorvoeren belangrijk zijn voor het dak en welke producten wij in ons assortiment hebben. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Koramic Flexi-rol Extreme

Een degelijk dak boven ons hoofd is van cruciaal belang. Of het nu gaat om een nieuw bouwproject of een renovatie, de keuze van de juiste dakbedekking is een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Daarom is de Koramic Flexi-rol Extreme een betrouwbaar product dat tegemoetkomt aan de behoeften van elke omgeving en elk weer. In dit blogartikel zullen we de unieke kenmerken van de Koramic Flexi-rol Extreme verkennen (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De Madura Dakpan: Een Tijdloze Klassieker voor Elk Dak

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor je huis is een belangrijke beslissing. Je wilt een materiaal dat niet alleen duurzaam en functioneel is, maar ook bijdraagt aan de esthetiek van je woning? Maak kennis met de Madura.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Modula: Een Grootformaat Modulaire Keramische Dakpan

Als het gaat om het bouwen of renoveren van een huis, is het dak een cruciaal onderdeel dat bescherming biedt tegen weersinvloeden en een esthetische uitstraling geeft. Wienerberger, een toonaangevende producent van keramische dakpannen, heeft de Koramic Modula dakpan ontwikkeld, een innovatieve oplossing die voldoet aan zowel functionele als esthetische eisen. In deze blog zullen we de Koramic Modula dakpan van Wienerberger verkennen en ontdekken waarom deze pan een uitstekende keuze is voor jouw dak. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakpannen die uit onze voorraad leverbaar zijn

Als het gaat om dakbedekking, is de keuze van de juiste dakpannen van groot belang. Of je nu een nieuw dak wilt bouwen of een bestaand dak wilt renoveren, Mundimat Dakmaterialen helpt je graag om een passende dakpan uit onze voorraad te vinden. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

7 Essentiële Tips Voor Het Onderhouden van uw Dak

Het dak van een huis is een van de meest essentiële onderdelen omdat het zorgt voor bescherming tegen de elementen en ervoor zorgt dat een huis droog en goed geïsoleerd blijft. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Schade aan uw dak door extreem weer

De mondiale klimaatverandering heeft als gevolg dat we in toenemende mate geconfronteerd worden met extreme weersomstandigheden, die onder andere milde en natte winters en warmere en nattere zomers in West-Europa omvatten.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Wanneer Moeten Dakpannen Vervangen Worden?

Een van de belangrijkste onderdelen van uw huis is het dak. Het beschermt u tegen de elementen en houdt uw huis droog en geïsoleerd. Helaas, net als alle dingen, kan het dak van uw huis slijten en uiteindelijk vervangen moeten worden. In dit artikel bespreken we waarom het vervangen van dakpannen belangrijk is, de kosten van zo’n dergelijk project, hoe u dakpannen kunt wisselen en tips om dit efficiënt te doen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

4 voordelen van Keramische Dakpannen

Keramische dakpannen zijn een populaire keuze voor dakbedekking vanwege hun duurzaamheid en esthetische uitstraling. Ze worden gemaakt van klei en gebakken bij hoge temperaturen, waardoor ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en een lange levensduur hebben.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Koramic Modula Dakpan

Een nieuwbouw of renovatieproject brengt diverse keuzes met zich mee. Welke indeling? Welke bakstenen en ook: welke dakpan komt er op het dak? Om een juiste keuze te maken is het belangrijk dat u kennis maakt met de diverse dakpannen, modellen en kleuren. Vandaag zetten we de Modula in de spotlights, maak kennis met deze grote keramische dakpan. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Hoe lang gaan Dakpannen mee?

Dat dakpannen duurzaam zijn, dat is niet nieuw voor ons. Ze worden gemaakt van weersbestendig materiaal dat jarenlang mee kan gaan. Maar hoe lang kan een dakpan precies meegaan? En wat kun je doen om de levensduur van een dakpan te verlengen? In deze blog geven we je meer informatie en tips. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Waarom Ventilatie Van Het Dak Belangrijk is

Een goed geventileerd dak draagt bij aan een gezond dak. Door de juiste ventilatie toe te passen verleng je de levensduur van het dak en de constructie. Hoe zit dit precies? En wat gebeurt er bij te weinig ventilatie? Dat gaan we bespreken in deze blog. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Waarom Ventilatiepannen Stormschade Kunnen Voorkomen

Nu we midden in de herfst zitten krijgen we steeds vaker te maken met regen- en stormachtig weer. Er zullen hier en daar dakpannen van de daken vallen, we zien dit elk jaar weer opnieuw. Wanneer het heeft gestormd loopt het ook storm bij ons op de zaak. Men kan niet 100% voorkomen dat er geen dakpannen afwaaien, zeker niet als we te maken krijgen met extreem weer. De kans op stormschade kan echter wel flink gereduceerd worden. Onder andere door het gebruik van ventilatiepannen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het Glazuren van Dakpannen

Dakpannen komen in verschillende modellen, kleuren en afwerkingen. Een standaard dakpan bestaat simpelweg niet. Er is altijd wel een dakpan te vinden die aansluit op de wensen van onze klanten. Dit kan variëren van een robuuste betonpan tot een keramische dakpan met een speciale afwerking. Een van deze afwerkingen is het glazuren van dakpannen. In dit artikel vertellen wij u meer over het proces en de opties. Leest u mee? (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het smoren van dakpannen

In het straatbeeld tref je soms huizen met een bijzondere pan op het dak. Ieder met een eigen vorm, kleur en afwerking. Een van deze dakpannen met een bijzondere afwerking zijn de gesmoorde pannen. Wat maakt het smoren van dakpan uniek? Dit heeft alles te maken met het bijzondere proces.   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Uw Dak Herfstklaar maken

Nu de zomerdagen voorbij zijn kunnen we ons klaar maken voor het gure herfstweer. Het is daarom belangrijk om wat extra aandacht aan uw dak te besteden. Dit is in de herfst urgenter dan in de andere seizoenen. In deze blog vertellen wij u waarom en wat u precies kunt doen om uw dak klaar te maken voor het najaar en de winter. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Waarom kiezen voor Sneldek?

 

We gaan het in deze blog over Sneldek dakpannen hebben, een betrouwbare pan, en misschien wel de bekendste betondakpan op de markt. Wat maakt deze betonpan zo bijzonder en wat zijn de voordelen van het plaatsen van een bettondakpan als Sneldek op uw dak? Lees de volgende paragrafen voor meer informatie. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Duurzaam Bouwen Met Mundimat Dakmaterialen

 

Als we de term ‘duurzaam bouwen’ gebruiken, kan dit veel betekenen. Gelukkig zijn deze betekenissen allemaal positief. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over, als we over duurzaam bouwen praten? Deze wijze van bouwen is meer dan alleen het besparen van energie. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakpannen kopen in Limburg

 

Het is geen toeval dat Mundimat Dakmaterialen in Limburg gevestigd is. De geschiedenis leert ons dat Limburg een rijke dakpannenhistorie kent. In het verleden werden hier de meeste dakpannen van ons land geproduceerd en ook hedendaags hebben de fabrieken, gevestigd in Limburg, een groot aandeel in de landelijke levering. Hoe dit komt? Daar vertellen we u in deze blog meer over. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Waarom kiezen voor dakisolatie?

Overweegt u om uw dak te renoveren? Dan is het verstandig om uw dak goed te isoleren. Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, aangezien deze van nature opstijgt. Tijdens koude dagen gaat de warmte niet via het dak verloren en in de zomer kan dakisolatie het huis lekker koel houden. Naast het behouden van een aangename temperatuur in huis heeft dakisolatie een aantal pluspunten. Deze zullen wij met u delen: (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Wist u dat? Alles over dakpannen!

 

Als specialist in dakpannen en daktoebehoren kunnen wij uren praten over onze producten. Er valt veel te vertellen en de mogelijkheden zijn divers. In deze blog delen wij informatie over keramische- en betondakpannen en een aantal leuke weetjes in het algemeen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Gevelpannen: Hulpstukken voor een mooi dak

In deze blog gaan we het hebben over de gevelpan. Gevelpannen maken onderdeel uit van de categorie hulpstukken. Hulpstukken zorgen voor een prachtig en compleet dak. De afwerking van onder andere de nok en de gevel. Zo blijft uw dak beschermt en heeft het ook een mooie uitstraling. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De dakvoet van uw dak

 

Een mooi afgewerkt dak is als een kers op de taart. Een dak kunt u omwille van technische en esthetische redenen afwerken met diverse daktoebehoren. Een categorie die we in deze blog gaan bespreken is de dakvoet. Wat is er mogelijk om deze te verfraaien? En hoe kunnen passende toebehoren uw dak beschermen? Daar gaan we antwoord op geven. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Stonewold: Een dakpan met een designkarakter

Bent u al bekend met de moderne Stonewold dakpan? Deze eigenzinnige dakpan is werkelijk een lust voor het oog. Wonen met karakter, luxe en ambitie is de Stonewold in een notendop. Het strakke uiterlijk van deze dakpan is een van de redenen waarom deze dakpan favoriet is bij vele architecten. Een liefhebber kan duidelijk zien waarom, en deze woorden van lof kunnen wij alleen maar beamen. Daarom zetten wij vandaag de Stonewold betondakpan in het zonnetje. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Gebruikte dakpannen in Midden-Limburg

 

Limburg staat bekend om zijn verse vlaaien, het spontane carnaval en niet te vergeten: het kenmerkende zuurvlees. Wat veel mensen niet weten? De provincie, en dan met name Midden-Limburg, is het epicentrum van een rijke dakpannengeschiedenis. In dit mooie stukje Limburg werden veruit de meeste dakpannen van ons land geproduceerd. We kunnen Limburg met recht een echte dakpannenprovincie noemen. Door de eeuwen heen hebben zich circa 130-140 dakpannenfabrieken gevestigd! Bent u op zoek naar gebruikte dakpannen? Dan bent u in deze regio aan het juiste adres.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De voordelen van Sneldek dakpannen

In onze vorige blog heeft u over betondakpannen- en de diverse voordelen kunnen lezen. In deze blog behandelen we een van de diverse soorten betondakpannen en voorzien we u van meer informatie over deze betreffende pan. We gaan het in deze blog over sneldek dakpannen hebben, een betrouwbare betondakpan, en waarschijnlijk de bekendste in zijn soort. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Betondakpannen: De voordelen en soorten

Wist u dat wij ook betonnen dakpannen in ons assortiment hebben? Naast keramische dakpannen kunnen wij u ook helpen met de aankoop van betondakpannen. Deze dakpannen zijn er in een aantal soorten en maten. In deze blog zullen wij u voorzien van informatie betreft deze dakpan en welke voordelen het heeft om een betondakpan op uw dak te laten leggen.  

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Hoe klimaatverandering invloed heeft op uw dak

 

We krijgen wereldwijd steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Voor West-Europa betekent dit veelal milde natte winters, maar ook warme en nattere zomers. Een recent voorbeeld is de extreme regenval van afgelopen zomer, waarbij het water van de maas tot ver buiten de oevers te vinden was.   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De dakvoet en dakvoetoplossingen

 

Vandaag leggen we specifiek de aandacht op dakvoet oplossingen en de producten ins ons assortiment. Voordat we dieper op de diverse mogelijkheden ingaan is het handig om te weten wat de dakvoet nou precies is.   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakpannen van Wienerberger

 

Een marktleider in de dakpannenindustrie is fabrikant Wienerberger. Met 19 productlocaties en het hoofdkantoor in Zaltbommel zijn ze goed vertegenwoordigt in ons land. Maar Wienerberger is een global concern met fabrieken in o.a. Nederland, België, Duitsland, de Verenigde Staten en Oostenrijk. In dit laatste land zitten de wortels van dit beursgenoteerde bedrijf gevestigd. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Wat te doen bij stormschade aan het dak?

 

Klimaatverandering is een feit. En we kunnen gezien de meest recente gebeurtenissen niet meer ontkennen dat we steeds vaker met extreem weer te maken krijgen. Nu de herfst weer is aangebroken, zullen we vast en zeker een paar flinke stormdagen tegemoet gaan. De kans bestaat dat u stormschade ondervindt aan uw dak.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakpannen in een circulaire economie

 

We streven af naar een circulaire economie. Het doel is om Nederland in 2050 volledig circulair te maken. Daarom werkt onze overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten, milieuorganisaties, diverse overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om slimmer en zuiniger met grondstoffen om te gaan. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Diverse panhaken in ons assortiment

Om schade en ongelukken bij windvlagen te voorkomen, is het in Nederland verplicht om dakpannen te verankeren. Dit gebeurt met panhaken. Deze panhaken zijn van roestvrijstaal en komen in diverse soorten. Elke dakpan heeft zijn eigen haak. Zo heb je panhaken met een dubbele vleugel voor dakpannen zonder overlappende zijsluiting, maar ook panhaken met een enkele vleugel voor dakpannen met een overlappende zijsluiting. Welke panhaak u nodig heeft, hangt dus geheel van het model dakpan af.  De volgende panhaken hebben wij in ons assortiment:   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het plat dak en materialen voor constructies

Vooral bij commerciële gebouwen is het erg populair: Het plat dak. Met een minimale hellingsgraad van 2% is het vrij vlak. Dat in tegenstelling tot de vele schuine daken. Ook voor een woonhuis is het mogelijk om voor een plat dak te kiezen. Denk hierbij aan een bungalow of chalet.   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Zinkwerk materialen voor het dak

 

Zinkwerk is een groot begrip. Diverse materialen behoren tot deze categorie. Laten we het daarom in deze blog hebben over onze specialiteit: Zinkwerk met betrekking tot het dak. Goten en regenpijpen zijn manieren van hemelwaterafvoering en bij de keuze voor zink, kiest u voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Dit maakt zink een aantrekkelijke en interessante keuze.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het afkoppelen van regenwater en subsidie

 

Bij noodweer en de bijbehorende zware regenval heeft het riool veel werk te doen. Het riool kan water niet snel genoeg afvoeren en dat kan resulteren tot wateroverlast op straat of zelfs in huizen. Bij de meeste gebouwen gaat regenwater van het dak, via de regenpijp naar het riool. Dit is niet nodig en bij nieuwbouw mag het zelfs niet meer. Het loskoppelen van regenpijpen, waardoor regenwater niet meer afgevoerd wordt naar het de riool noemen we afkoppelen. De gemeente en het waterschap kunnen subsidies beschikbaar stellen voor het afkoppelen van regenwater van het riool. 

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Een Keramische Dakpan of Betondakpan?

De zoektocht naar de juiste dakpan kan soms lastig zijn. In een vorige blog hebben wij u geïnformeerd over de mogelijkheden betreft nieuwe- en gebruikte dakpannen. Welke projecten zijn geschikt voor specifieke dakpannen? Welke uitstraling wilt u creëren? Kiest u voor een keramische of betondakpan? Dit is stof tot nadenken.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Waarom een Circulaire Dakrenovatie populair is

 

De bouw consumeert een groot deel van de grondstoffen in Europa. Als deze grondstoffen opraken, heeft dit grote gevolgen voor het milieu en onze leefomgeving. Het is belangrijk dat we grondstoffen en bestaande producten gaan hergebruiken. Het hoogwaardig hergebruiken van materialen in onze industrie noemen we circulair bouwen. Ook voor het renoveren van een dak zijn er circulaire mogelijkheden. Maak uw circulaire dakrenovatie mogelijk.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Bouwmaterialen worden schaars. Hoe kan het anders?

Wie in het straatbeeld kijkt, ziet overal om zich heen innovatie. De infrastructuur wordt dagelijks aangepast om het ons zo comfortabel mogelijk te maken. En natuurlijk, het oog wil ook wat. Er worden wegen aangelegd, men is bezig met het plaatsen van zonnepanelen, het realiseren van nieuwbouwprojecten etc. Bij al deze operaties wordt gebruik gemaakt van grondstoffen en bouwmaterialen. En daar hebben we eigenlijk een tekort van.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Cast PMR Dakramen in ons assortiment

Met veel plezier voegen wij de Cast PMR dakramen en bijbehorende openingssystemen toe aan ons assortiment bij Mundimat Dakmaterialen. In deze blog kunnen wij u meer vertellen over dit nieuwe product met bijbehorende openingssystemen.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het verankeren van dakpannen

In onze blog hebben wij al diverse stukken omtrent daktoebehoren gepost. Als toevoeging van deze reeks gaan we het vandaag over de verankering hebben. Wat is het verankeren van dakpannen precies? En waarom is dit nodig? Daarnaast laten we enkele producten uit ons assortiment de revue passeren.   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Afwerking van de Dakvoet

Vandaag gaan we het op onze blog hebben over de dakvoet. Dit is het laagste punt van een schuin dak en de afsluiting van het dakschild. De dakvoet eindigt in een dakgoot of gaat over naar een plat dak.   (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De nokafwerking van een hellend dak

Laten we het vandaag eens hebben over de nokafwerking. Een nok, oftewel daknok, is de snijlijn tussen twee dakvlakken. Een nok is bijna altijd horizontaal. Onder de nok bevindt zich vaak de nokgording (soms ook nok genoemd) waarop een nokruiter is aangebracht, Deze draagt bij een pannendak de nokvorst. De nok wordt bij een pannendak waterdicht afgedekt met nokvorsten. Er zijn diverse daktoebehoren die men kan gebruiken om de nok af te werken. We gaan er een aantal bespreken.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Daktoebehoren voor uw dak

 

Gaat u een nieuw dak leggen of een bestaand dak renoveren? Dan bent u vast al gaan zoeken naar een geschikte dakpan en bijbehorende hulpstukken. Een mooi exemplaar dat past bij de stijl van uw woning en de leefomgeving. Maar naast het esthetische aspect van het dak, is het ook belangrijk om naar technische mogelijkheden te kijken. Heeft u ook aan de daktoebehoren gedacht? 

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Hoe kiest u de juiste dakpan?

Bent u op zoek naar een nieuwe dakpan? Dan zult u vast wel gemerkt hebben dat de keuze enorm is. Het diverse aanbod maakt de keuze dan ook wat lastiger. Hoe kiest u nou de juiste dakpan voor op uw huis? Of welke dakpan kunt u het beste gebruiken bij een renovatie? In deze blog reeks geven we wat meer uitleg over diverse dakpannen en waar je ze het beste voor kunt gebruiken.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Herfstkleur Dakpannen

De tijd van regen, storm en donkere dagen voor het einde van het jaar is weer aangebroken. We hebben het natuurlijk over de herfst. Van alle vier de jaargetijden heeft dit seizoen iets met dakpannen te maken. In deze blog gaan wij namelijk de herfstkleur dakpan in de spotlights zetten. Lees hier meer over diverse herfstkleur modellen, de merken en natuurlijk over zijn bijzondere verschijning. 

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Tweedehands dakpannen kopen

Tegenwoordig is hergebruik de trend. Een gebruikt product een tweede leven geven is goed voor het milieu, en vaak ook voor de portemonnee. In de bouw wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van tweedehands materialen. Bouwstoffen en producten die best nog een keer hergebruikt kunnen worden. In onze branche kunnen we dakpannen een tweede leven geven. Daarom bieden we ook tweedehands dakpannen aan.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Dakpannen in Limburg

Limburg staat bekend om zijn rijke geschiedenis in de dakpannenindustrie. Hier werden de meeste dakpannen van ons land geproduceerd. Door de eeuwen heen hebben zich circa 130-140 dakpannenfabrieken in Limburg gevestigd. Een groot deel van deze fabrieken kon men in de regio Tegelen, Swalmen en Echt vinden.

  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Circulaire dakpannen

Circulair bouwen is populairder dan ooit. Dat is een prima ontwikkeling, want het is belangrijk om te besparen op grondstoffen en het milieu. Circulair bouwen is daarnaast in veel gevallen voordeliger qua prijs. Een gunstige bijkomstigheid! (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Uw dak en de afwerking van de dakvoet

Vandaag gaan we het op onze blog hebben over de dakvoet. Dit is het laagste punt van een schuin dak en is de afsluiting van het dakschild. De dakvoet eindigt in een dakgoot of gaat over naar een plat dak.  

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Reserve Dakpannen bij plaatsing zonnepanelen

Gaat u zonnepanelen laten plaatsen? Wat fijn dat u meedenkt met het milieu. De financiële voordelen zijn natuurlijk ook de moeite waard. U kunt jaarlijks besparen op de energierekening en wellicht brengt de terug levering, oftewel saldering, ook nog wat op. Zonnepanelen zijn ook een prima investering voor uw woning of bedrijfspand omdat het object in waarde stijgt. Mocht u het pand in de toekomst willen verkopen, dan kunt u daar de vruchten van plukken. Denkt u bij het plaatsen van zonnepanelen ook aan reserve dakpannen? (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Gebruikte bouwmaterialen 

In deze moderne tijd raken we steeds meer bewust van een circulaire economie. Het is belangrijk om efficiënt om te gaan met onze grondstoffen. Zo kunnen we het klimaat helpen en is het vaak ook nog beter voor de portemonnee. Daarnaast kan door hergebruik een product vervangen worden dat hedendaags niet meer geproduceerd wordt. Dit zijn een aantal fijne voordelen. 

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Ons assortiment plat dak materialen

Een plat dak is een dak dat bijna vlak is in tegenstelling tot de vele soorten schuine daken. Met een minimale hellingsgraad van 2% en is vaak erg populair bij commerciële gebouwen. Ook voor uw woonhuis zijn er diverse mogelijkheden om een plat dak aan te leggen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Daklekkage: Oorzaken en hoe te voorkomen

Mundimat-dakmaterialen-dakpannen-daklekkage-dakreparatie-gebruiktedakpannen-nieuvedakpannen

Een daklekkage is een onaangename verrassing. Het is een van de meest vervelende vormen van lekkages. Mede omdat u het vaak pas laat doorheeft dat uw dak een lekkage heeft. De kans dat schimmel in de muren zijn gang kan gaan is erg groot- en dat is natuurlijk slecht voor de constructie, maar ook voor uw gezondheid. Wat kunt u doen als het water via het dak naar binnen komt en hoe kunt u een lekkage voorkomen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Schade aan dakpannen na een storm

We hebben de afgelopen jaren kunnen merken dat we steeds vaker met heftige stormen te maken krijgen. Ze komen slechts een paar keer per jaar voor, maar de impact kan enorm zijn. Tegenwoordig krijgen de stormen, net als in andere gebieden ter wereld, namen toegekend. Een recent voorbeeld van een storm in Nederland is storm Ciara. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Uw dak te beschermen tegen ongedierte 

Eenmaal binnen zijn plaagdieren als marters, vogels, muizen en ratten moeilijk te bestrijden. Ze zorgen voor schade door knagen, wroeten, urine en resten van prooidieren in staat van ontbinding. Dit gebeurt allemaal op plekken waar wij mensen niet bij kunnen zonder iets te slopen. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

De VHV VARIO dakpan

In het Hollandse dakenlandschap is de VHV dakpan geen onbekende. De VHV sluit naadloos aan op de typische Nederlandse bouwstijl. Deze dakpan is daarom erg geliefd bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Klassieke stijl in een modern product. Dat is de VHV bij uitstek. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Tejas Borja – BorjaJet: Unieke dakpannen designs

Waar producten meer en meer op elkaar gaan lijken, kan een uniek design het verschil maken. In de dakpannenbranche is dit niet anders. Er wordt dagelijks gewerkt aan innovatieve producten om de markt te voorzien van een uniek aanbod. Een van de meest opvallende creaties binnen onze tak is de Borja Jet van Tejas Borja. De buitengewone designs zijn een ware lust voor het oog. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Het inruilen van gebruikte dakpannen en hulpstukken bij Mundimat Dakmaterialen 

Bij Mundimat Dakmaterialen zijn we dagelijks bewust bezig met hergebruik. We hebben diverse gebruikte dakpannen en hulpstukken in ons assortiment die naadloos kunnen aansluiten bij uw bestaande dak.
Dit is handig omdat stormschade in een klein hoekje zit en het is raadzaam om altijd een paar dakpannen op voorraad te hebben. 

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

Decra daksystemen – Icopal

Met veel plezier kunnen wij u mededelen dat ook wij de Decra daksystemen in ons assortiment hebben.

Deze dakpanelementen zijn waterdicht, stormvast en geluidreducerend. Daarnaast zijn de Decra daksystemen lichtgewicht en een lust voor het oog.  U kunt kiezen uit diverse ontwerpstijlen: met natuurlijke steengranulaten of in gladde uitvoering – mat of glanzend – in verschillende kleuren en vormen. Met een uitgebreid assortiment aan hulpstukken is het mogelijk om het systeem mooi af te werken.  (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Zonnepanelen: De financiële voordelen en aandachtspunten voor uw dak.

Zonnepanelen zijn tegenwoordig erg populair. Gezien de belangrijke voordelen worden ze veelvuldig op de daken geïnstalleerd. Ze dragen bij aan een beter milieu en zijn daarnaast ook nog eens een financieel aantrekkelijke investering.

(meer…)

Contact opnemen Lees meer

De belangrijkste voordelen van dakisolatie

Denkt u na over een dakrenovatie? Dan is het goed isoleren van uw dak een belangrijk onderdeel. Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, aangezien deze van nature opstijgt. In de winter gaat de warmte niet via het dak verloren en in de zomer kan dakisolatie uw huis koel houden. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Nieuw: Wienerberger OVH vario

De firma Wienerberger heeft de klassieke OVH pan geoptimaliseerd en hem omgedoopt tot OVH vario. Dit model wordt geproduceerd bij de moderne productie locatie Narvik Deest. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Mundimat dakmaterialen werkt aan een dakentuin

Op dit moment werkt Mundimat dakmaterialen aan een nieuwe dakentuin. Op korte termijn zullen vele modellen dakpannen in talloze kleuren te bewonderen zijn. (meer…)

Contact opnemen Lees meer

Monier Eurohoekkeperklem met schroef – Nok en hoekkeper

De Euro-hoekkeperklem met schroef wordt gebruikt voor de mechanische bevestiging van gezaagde dakpannen langs de hoekkeper.

Zelfs bij een klein stukje dakpan is een sterke klemkracht gegarandeerd. De Euro-hoekkeperklem met schroef klemt aan de pan en wordt met de voorgemonteerde schroef aan de ruiter vastgezet. Dit werkt zeer efficiënt en tijdsbesparend. Snel en eenvoudig aan te brengen.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons.

Contact opnemen Lees meer

Daklekkage oorzaak & tips om het tegen te gaan

Een daklekkage kan vele oorzaken hebben, vast staat dat het enorm vervelend is en vaak behoorlijke gevolgschades met zich mee kan brengen. Het is dus verstandig om een lekkage tegen te gaan. Het nadeel van een lekkend dak is niet zo zeer het water binnen op de vloer. Het water dat wel binnen komt maar …

Contact opnemen Lees meer

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0495-651578
  • Upload de foto's van de voorzijde van uw dakpan.
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Upload de foto's van de achterzijde van uw dakpan.
    Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring staat omschreven.