Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.
Lees meerMundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.
Lees meerMundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.
Lees meerInnovatieve ontwikkelingen volgen wij op de voet en hiervan zullen wij berichten. Verder zullen wij hier ook enkele projecten laten zien waar wij zelf mee bezig zijn.
Neem contact met ons en we zullen u een passend advies geven.
Een van de belangrijkste onderdelen van uw huis is het dak. Het beschermt u tegen de elementen en houdt uw huis droog en geïsoleerd. Helaas, net als alle dingen, kan het dak van uw huis slijten en uiteindelijk vervangen moeten worden. In dit artikel bespreken we waarom het vervangen van dakpannen belangrijk is, de kosten van zo’n dergelijk project, hoe u dakpannen kunt wisselen en tips om dit efficiënt te doen. (meer…)
Keramische dakpannen zijn een populaire keuze voor dakbedekking vanwege hun duurzaamheid en esthetische uitstraling. Ze worden gemaakt van klei en gebakken bij hoge temperaturen, waardoor ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en een lange levensduur hebben.
Een nieuwbouw of renovatieproject brengt diverse keuzes met zich mee. Welke indeling? Welke bakstenen en ook: welke dakpan komt er op het dak? Om een juiste keuze te maken is het belangrijk dat u kennis maakt met de diverse dakpannen, modellen en kleuren. Vandaag zetten we de Modula in de spotlights, maak kennis met deze grote keramische dakpan. (meer…)
Dat dakpannen duurzaam zijn, dat is niet nieuw voor ons. Ze worden gemaakt van weersbestendig materiaal dat jarenlang mee kan gaan. Maar hoe lang kan een dakpan precies meegaan? En wat kun je doen om de levensduur van een dakpan te verlengen? In deze blog geven we je meer informatie en tips. (meer…)
Een goed geventileerd dak draagt bij aan een gezond dak. Door de juiste ventilatie toe te passen verleng je de levensduur van het dak en de constructie. Hoe zit dit precies? En wat gebeurt er bij te weinig ventilatie? Dat gaan we bespreken in deze blog. (meer…)
Nu we midden in de herfst zitten krijgen we steeds vaker te maken met regen- en stormachtig weer. Er zullen hier en daar dakpannen van de daken vallen, we zien dit elk jaar weer opnieuw. Wanneer het heeft gestormd loopt het ook storm bij ons op de zaak. Men kan niet 100% voorkomen dat er geen dakpannen afwaaien, zeker niet als we te maken krijgen met extreem weer. De kans op stormschade kan echter wel flink gereduceerd worden. Onder andere door het gebruik van ventilatiepannen. (meer…)
Dakpannen komen in verschillende modellen, kleuren en afwerkingen. Een standaard dakpan bestaat simpelweg niet. Er is altijd wel een dakpan te vinden die aansluit op de wensen van onze klanten. Dit kan variëren van een robuuste betonpan tot een keramische dakpan met een speciale afwerking. Een van deze afwerkingen is het glazuren van dakpannen. In dit artikel vertellen wij u meer over het proces en de opties. Leest u mee? (meer…)
In het straatbeeld tref je soms huizen met een bijzondere pan op het dak. Ieder met een eigen vorm, kleur en afwerking. Een van deze dakpannen met een bijzondere afwerking zijn de gesmoorde pannen. Wat maakt het smoren van dakpan uniek? Dit heeft alles te maken met het bijzondere proces. (meer…)
Nu de zomerdagen voorbij zijn kunnen we ons klaar maken voor het gure herfstweer. Het is daarom belangrijk om wat extra aandacht aan uw dak te besteden. Dit is in de herfst urgenter dan in de andere seizoenen. In deze blog vertellen wij u waarom en wat u precies kunt doen om uw dak klaar te maken voor het najaar en de winter. (meer…)
We gaan het in deze blog over Sneldek dakpannen hebben, een betrouwbare pan, en misschien wel de bekendste betondakpan op de markt. Wat maakt deze betonpan zo bijzonder en wat zijn de voordelen van het plaatsen van een bettondakpan als Sneldek op uw dak? Lees de volgende paragrafen voor meer informatie. (meer…)
Als we de term ‘duurzaam bouwen’ gebruiken, kan dit veel betekenen. Gelukkig zijn deze betekenissen allemaal positief. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over, als we over duurzaam bouwen praten? Deze wijze van bouwen is meer dan alleen het besparen van energie. (meer…)
Het is geen toeval dat Mundimat Dakmaterialen in Limburg gevestigd is. De geschiedenis leert ons dat Limburg een rijke dakpannenhistorie kent. In het verleden werden hier de meeste dakpannen van ons land geproduceerd en ook hedendaags hebben de fabrieken, gevestigd in Limburg, een groot aandeel in de landelijke levering. Hoe dit komt? Daar vertellen we u in deze blog meer over. (meer…)
Overweegt u om uw dak te renoveren? Dan is het verstandig om uw dak goed te isoleren. Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, aangezien deze van nature opstijgt. Tijdens koude dagen gaat de warmte niet via het dak verloren en in de zomer kan dakisolatie het huis lekker koel houden. Naast het behouden van een aangename temperatuur in huis heeft dakisolatie een aantal pluspunten. Deze zullen wij met u delen: (meer…)
Als specialist in dakpannen en daktoebehoren kunnen wij uren praten over onze producten. Er valt veel te vertellen en de mogelijkheden zijn divers. In deze blog delen wij informatie over keramische- en betondakpannen en een aantal leuke weetjes in het algemeen. (meer…)
In deze blog gaan we het hebben over de gevelpan. Gevelpannen maken onderdeel uit van de categorie hulpstukken. Hulpstukken zorgen voor een prachtig en compleet dak. De afwerking van onder andere de nok en de gevel. Zo blijft uw dak beschermt en heeft het ook een mooie uitstraling. (meer…)
Een mooi afgewerkt dak is als een kers op de taart. Een dak kunt u omwille van technische en esthetische redenen afwerken met diverse daktoebehoren. Een categorie die we in deze blog gaan bespreken is de dakvoet. Wat is er mogelijk om deze te verfraaien? En hoe kunnen passende toebehoren uw dak beschermen? Daar gaan we antwoord op geven. (meer…)
Bent u al bekend met de moderne Stonewold dakpan? Deze eigenzinnige dakpan is werkelijk een lust voor het oog. Wonen met karakter, luxe en ambitie is de Stonewold in een notendop. Het strakke uiterlijk van deze dakpan is een van de redenen waarom deze dakpan favoriet is bij vele architecten. Een liefhebber kan duidelijk zien waarom, en deze woorden van lof kunnen wij alleen maar beamen. Daarom zetten wij vandaag de Stonewold betondakpan in het zonnetje. (meer…)
Limburg staat bekend om zijn verse vlaaien, het spontane carnaval en niet te vergeten: het kenmerkende zuurvlees. Wat veel mensen niet weten? De provincie, en dan met name Midden-Limburg, is het epicentrum van een rijke dakpannengeschiedenis. In dit mooie stukje Limburg werden veruit de meeste dakpannen van ons land geproduceerd. We kunnen Limburg met recht een echte dakpannenprovincie noemen. Door de eeuwen heen hebben zich circa 130-140 dakpannenfabrieken gevestigd! Bent u op zoek naar gebruikte dakpannen? Dan bent u in deze regio aan het juiste adres. (meer…)
In onze vorige blog heeft u over betondakpannen- en de diverse voordelen kunnen lezen. In deze blog behandelen we een van de diverse soorten betondakpannen en voorzien we u van meer informatie over deze betreffende pan. We gaan het in deze blog over sneldek dakpannen hebben, een betrouwbare betondakpan, en waarschijnlijk de bekendste in zijn soort. (meer…)
Wist u dat wij ook betonnen dakpannen in ons assortiment hebben? Naast keramische dakpannen kunnen wij u ook helpen met de aankoop van betondakpannen. Deze dakpannen zijn er in een aantal soorten en maten. In deze blog zullen wij u voorzien van informatie betreft deze dakpan en welke voordelen het heeft om een betondakpan op uw dak te laten leggen.
We krijgen wereldwijd steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Voor West-Europa betekent dit veelal milde natte winters, maar ook warme en nattere zomers. Een recent voorbeeld is de extreme regenval van afgelopen zomer, waarbij het water van de maas tot ver buiten de oevers te vinden was. (meer…)
Vandaag leggen we specifiek de aandacht op dakvoet oplossingen en de producten ins ons assortiment. Voordat we dieper op de diverse mogelijkheden ingaan is het handig om te weten wat de dakvoet nou precies is. (meer…)
Een marktleider in de dakpannenindustrie is fabrikant Wienerberger. Met 19 productlocaties en het hoofdkantoor in Zaltbommel zijn ze goed vertegenwoordigt in ons land. Maar Wienerberger is een global concern met fabrieken in o.a. Nederland, België, Duitsland, de Verenigde Staten en Oostenrijk. In dit laatste land zitten de wortels van dit beursgenoteerde bedrijf gevestigd. (meer…)
Klimaatverandering is een feit. En we kunnen gezien de meest recente gebeurtenissen niet meer ontkennen dat we steeds vaker met extreem weer te maken krijgen. Nu de herfst weer is aangebroken, zullen we vast en zeker een paar flinke stormdagen tegemoet gaan. De kans bestaat dat u stormschade ondervindt aan uw dak. (meer…)
We streven af naar een circulaire economie. Het doel is om Nederland in 2050 volledig circulair te maken. Daarom werkt onze overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten, milieuorganisaties, diverse overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om slimmer en zuiniger met grondstoffen om te gaan. (meer…)
Om schade en ongelukken bij windvlagen te voorkomen, is het in Nederland verplicht om dakpannen te verankeren. Dit gebeurt met panhaken. Deze panhaken zijn van roestvrijstaal en komen in diverse soorten. Elke dakpan heeft zijn eigen haak. Zo heb je panhaken met een dubbele vleugel voor dakpannen zonder overlappende zijsluiting, maar ook panhaken met een enkele vleugel voor dakpannen met een overlappende zijsluiting. Welke panhaak u nodig heeft, hangt dus geheel van het model dakpan af. De volgende panhaken hebben wij in ons assortiment: (meer…)
Vooral bij commerciële gebouwen is het erg populair: Het plat dak. Met een minimale hellingsgraad van 2% is het vrij vlak. Dat in tegenstelling tot de vele schuine daken. Ook voor een woonhuis is het mogelijk om voor een plat dak te kiezen. Denk hierbij aan een bungalow of chalet. (meer…)
Zinkwerk is een groot begrip. Diverse materialen behoren tot deze categorie. Laten we het daarom in deze blog hebben over onze specialiteit: Zinkwerk met betrekking tot het dak. Goten en regenpijpen zijn manieren van hemelwaterafvoering en bij de keuze voor zink, kiest u voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Dit maakt zink een aantrekkelijke en interessante keuze. (meer…)
Bij noodweer en de bijbehorende zware regenval heeft het riool veel werk te doen. Het riool kan water niet snel genoeg afvoeren en dat kan resulteren tot wateroverlast op straat of zelfs in huizen. Bij de meeste gebouwen gaat regenwater van het dak, via de regenpijp naar het riool. Dit is niet nodig en bij nieuwbouw mag het zelfs niet meer. Het loskoppelen van regenpijpen, waardoor regenwater niet meer afgevoerd wordt naar het de riool noemen we afkoppelen. De gemeente en het waterschap kunnen subsidies beschikbaar stellen voor het afkoppelen van regenwater van het riool.
De zoektocht naar de juiste dakpan kan soms lastig zijn. In een vorige blog hebben wij u geïnformeerd over de mogelijkheden betreft nieuwe- en gebruikte dakpannen. Welke projecten zijn geschikt voor specifieke dakpannen? Welke uitstraling wilt u creëren? Kiest u voor een keramische of betondakpan? Dit is stof tot nadenken.
De bouw consumeert een groot deel van de grondstoffen in Europa. Als deze grondstoffen opraken, heeft dit grote gevolgen voor het milieu en onze leefomgeving. Het is belangrijk dat we grondstoffen en bestaande producten gaan hergebruiken. Het hoogwaardig hergebruiken van materialen in onze industrie noemen we circulair bouwen. Ook voor het renoveren van een dak zijn er circulaire mogelijkheden. Maak uw circulaire dakrenovatie mogelijk.
Wie in het straatbeeld kijkt, ziet overal om zich heen innovatie. De infrastructuur wordt dagelijks aangepast om het ons zo comfortabel mogelijk te maken. En natuurlijk, het oog wil ook wat. Er worden wegen aangelegd, men is bezig met het plaatsen van zonnepanelen, het realiseren van nieuwbouwprojecten etc. Bij al deze operaties wordt gebruik gemaakt van grondstoffen en bouwmaterialen. En daar hebben we eigenlijk een tekort van. (meer…)
Met veel plezier voegen wij de Cast PMR dakramen en bijbehorende openingssystemen toe aan ons assortiment bij Mundimat Dakmaterialen. In deze blog kunnen wij u meer vertellen over dit nieuwe product met bijbehorende openingssystemen.
In onze blog hebben wij al diverse stukken omtrent daktoebehoren gepost. Als toevoeging van deze reeks gaan we het vandaag over de verankering hebben. Wat is het verankeren van dakpannen precies? En waarom is dit nodig? Daarnaast laten we enkele producten uit ons assortiment de revue passeren. (meer…)
Vandaag gaan we het op onze blog hebben over de dakvoet. Dit is het laagste punt van een schuin dak en de afsluiting van het dakschild. De dakvoet eindigt in een dakgoot of gaat over naar een plat dak. (meer…)
Laten we het vandaag eens hebben over de nokafwerking. Een nok, oftewel daknok, is de snijlijn tussen twee dakvlakken. Een nok is bijna altijd horizontaal. Onder de nok bevindt zich vaak de nokgording (soms ook nok genoemd) waarop een nokruiter is aangebracht, Deze draagt bij een pannendak de nokvorst. De nok wordt bij een pannendak waterdicht afgedekt met nokvorsten. Er zijn diverse daktoebehoren die men kan gebruiken om de nok af te werken. We gaan er een aantal bespreken.
Gaat u een nieuw dak leggen of een bestaand dak renoveren? Dan bent u vast al gaan zoeken naar een geschikte dakpan en bijbehorende hulpstukken. Een mooi exemplaar dat past bij de stijl van uw woning en de leefomgeving. Maar naast het esthetische aspect van het dak, is het ook belangrijk om naar technische mogelijkheden te kijken. Heeft u ook aan de daktoebehoren gedacht?
Bent u op zoek naar een nieuwe dakpan? Dan zult u vast wel gemerkt hebben dat de keuze enorm is. Het diverse aanbod maakt de keuze dan ook wat lastiger. Hoe kiest u nou de juiste dakpan voor op uw huis? Of welke dakpan kunt u het beste gebruiken bij een renovatie? In deze blog reeks geven we wat meer uitleg over diverse dakpannen en waar je ze het beste voor kunt gebruiken. (meer…)
De tijd van regen, storm en donkere dagen voor het einde van het jaar is weer aangebroken. We hebben het natuurlijk over de herfst. Van alle vier de jaargetijden heeft dit seizoen iets met dakpannen te maken. In deze blog gaan wij namelijk de herfstkleur dakpan in de spotlights zetten. Lees hier meer over diverse herfstkleur modellen, de merken en natuurlijk over zijn bijzondere verschijning.
Tegenwoordig is hergebruik de trend. Een gebruikt product een tweede leven geven is goed voor het milieu, en vaak ook voor de portemonnee. In de bouw wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van tweedehands materialen. Bouwstoffen en producten die best nog een keer hergebruikt kunnen worden. In onze branche kunnen we dakpannen een tweede leven geven. Daarom bieden we ook tweedehands dakpannen aan.
Limburg staat bekend om zijn rijke geschiedenis in de dakpannenindustrie. Hier werden de meeste dakpannen van ons land geproduceerd. Door de eeuwen heen hebben zich circa 130-140 dakpannenfabrieken in Limburg gevestigd. Een groot deel van deze fabrieken kon men in de regio Tegelen, Swalmen en Echt vinden.
Circulair bouwen is populairder dan ooit. Dat is een prima ontwikkeling, want het is belangrijk om te besparen op grondstoffen en het milieu. Circulair bouwen is daarnaast in veel gevallen voordeliger qua prijs. Een gunstige bijkomstigheid! (meer…)
Vandaag gaan we het op onze blog hebben over de dakvoet. Dit is het laagste punt van een schuin dak en is de afsluiting van het dakschild. De dakvoet eindigt in een dakgoot of gaat over naar een plat dak.
Gaat u zonnepanelen laten plaatsen? Wat fijn dat u meedenkt met het milieu. De financiële voordelen zijn natuurlijk ook de moeite waard. U kunt jaarlijks besparen op de energierekening en wellicht brengt de terug levering, oftewel saldering, ook nog wat op. Zonnepanelen zijn ook een prima investering voor uw woning of bedrijfspand omdat het object in waarde stijgt. Mocht u het pand in de toekomst willen verkopen, dan kunt u daar de vruchten van plukken. Denkt u bij het plaatsen van zonnepanelen ook aan reserve dakpannen? (meer…)
In deze moderne tijd raken we steeds meer bewust van een circulaire economie. Het is belangrijk om efficiënt om te gaan met onze grondstoffen. Zo kunnen we het klimaat helpen en is het vaak ook nog beter voor de portemonnee. Daarnaast kan door hergebruik een product vervangen worden dat hedendaags niet meer geproduceerd wordt. Dit zijn een aantal fijne voordelen.
Een plat dak is een dak dat bijna vlak is in tegenstelling tot de vele soorten schuine daken. Met een minimale hellingsgraad van 2% en is vaak erg populair bij commerciële gebouwen. Ook voor uw woonhuis zijn er diverse mogelijkheden om een plat dak aan te leggen.
Platte daken kunt u over de hele wereld vinden en elk gebied heeft zijn eigen traditie of voorkeur voor de materialen die gebruikt kunnen worden. In warmere klimaten, waar weinig neerslag valt en bevriezing nooit optreedt, word vaak gebruik gemaakt van metselwerk of beton. Dit om de warmte van de zon buiten te houden. Het is een prima isolatie en een goedkope en makkelijke oplossing. Bij koude klimaten wordt gebruik gemaakt van andere systemen. Beton is namelijk geen geschikt materiaal als zich er ijs op vormt. Het ijs zet uit waardoor er scheuren ontstaan met een lekkend dak als resultaat.
In Nederland maken wij gebruik van moderne en efficiënte constructies om een plat dak te bouwen. Een ‘Warm dak’ is de meest gebruikte constructie voor een plat dak in ons land. Bij het warme dak begint men met de onderconstructie, daarna dient er een damp remmende laag/sluitlaag aangebracht te worden. Vervolgens zal er thermische dakisolatie gebruikt worden en tot slot een dakbedekkingsysteem. Ook een ‘omgekeerd dak’ behoort tot een mogelijkheid. Bij dit soort dak is de volgorde van de lagen omgekeerd. Dit betekent dat de waterkerende laag onder de isolatie aangebracht wordt, direct op de dragende ondergrond. Voor daken die bijvoorbeeld gebruikt worden als dakterras, is dit een prima systeem.
Bij Mundimat Dakmaterialen kunnen wij de volgende materialen voor uw plat dak leveren:
Voor een up to date overzicht van ons assortiment kunt u het beste even contact met ons op nemen of langs komen bij ons kantoor en magazijn in Kelpen – Oler.
Bekijk ook De belangrijkste voordelen van dakisolatie
Een daklekkage is een onaangename verrassing. Het is een van de meest vervelende vormen van lekkages. Mede omdat u het vaak pas laat doorheeft dat uw dak een lekkage heeft. De kans dat schimmel in de muren zijn gang kan gaan is erg groot- en dat is natuurlijk slecht voor de constructie, maar ook voor uw gezondheid. Wat kunt u doen als het water via het dak naar binnen komt en hoe kunt u een lekkage voorkomen?
Met het klimaat in Nederland komt een daklekkage soms om de hoek kijken. Er zijn een aantal aspecten die een daklekkage kunnen veroorzaken. Zo komt een lekkage vaker voor bij een plat dak. Een plat dak heeft namelijk vaak oude teerhoudende dakbedekkingen met naden. Tussen deze naden kan vorst en vocht naar binnen komen en zo kan een lekkage ontstaan. Om dit te voorkomen kunt u het beste uw plat dak periodiek laten controleren. Bij een dergelijke controle kan vastgesteld worden of het dak hersteld kan worden of dat het toe is aan vernieuwing.
Ook bij het hellend dak kan een lekkage ontstaan. De lekkage zit dan vaak bij de schoorsteen en het daklood. De randen van de schoorsteen kunnen beschadigd raken waardoor vocht vrij spel heeft. Ook bij het daklood kunnen lekkages ontstaan omdat deze niet goed overloopt. Ook hierbij geld dat een periodieke controle gewenst is. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
In onze vorige blog schreven we er al over: de verstopte dakgoot. Een verstopping kan veel narigheid met zich meebrengenwaaronder lekkages. Het is daarom belangrijk om de dakgoot, vooral in de herfst, regelmatig schoon te maken. In onze recente blog leest u hoe u dit het beste kunt doen.
Als uw dak in een slechte staat verkeerd, kunt u er voor kiezen om een nieuw dak te laten plaatsen. Dit is ook wel eens het geval als u een oude woning aankoopt. Bij Mundimat Dakmaterialen kunnen wij u adviseren over het renoveren van uw dak en welke dakpan het meest geschikt is. We hebben een breed assortiment met dakpannen van diverse leveranciers. U kunt een offerte opvragen of even langs komen zodat we de mogelijkheden samen kunnen bekijken.
We hebben de afgelopen jaren kunnen merken dat we steeds vaker met heftige stormen te maken krijgen. Ze komen slechts een paar keer per jaar voor, maar de impact kan enorm zijn. Tegenwoordig krijgen de stormen, net als in andere gebieden ter wereld, namen toegekend. Een recent voorbeeld van een storm in Nederland is storm Ciara.
Dakpannen vervangen na een storm
Het kan wel eens voorkomen dat u na een storm een aantal dakpannen bent verloren. De dakpannen sneuvelen op de grond en deze moeten worden vervangen. Het is belangrijk dat u dit snel doet anders kunnen er lekkages ontstaan. Dat is wel het laatste dat u kunt gebruiken! Hoe kunt u dan het beste handelen?
Gebruikte dakpannen kopen na een storm
Omdat er delen van de constructie van het dak worden blootgesteld aan de natuur, is het belangrijk om het dak zo snel mogelijk te repareren. Gaat het om een paar dakpannen, dan kunt u deze misschien wel zelf vervangen. Is de klus toch iets complexer? Of wilt u zelf niet het dak opgaan? Dan kunt u natuurlijk ook een professional inhuren. Vervolgens gaat u op zoek naar een dakpan die bij uw dak past.
Mundimat Dakmaterialen helpt bij stormschade
Op zoek naar een vervangende dakpan? Dan bent u bij Mundimat Dakmaterialen aan het juiste adres. Bij ons kunt u losse stuks dakpannen kopen die bij uw dak passen. Dit zijn vaak gebruikte dakpannen omdat deze beter inblenden bij een bestaand dak. Een nieuwe dakpan sluit waarschijnlijk qua kleur niet aan. Om de juiste dakpan voor uw dak te vinden, kunt u het beste een foto van uw dakpan maken of een exemplaar meenemen. Wij bezitten een uitgebreid assortiment gebruikte dakpannen in ons magazijn in Kelpen (Midden Limburg) waardoor u wellicht al meteen geholpen bent.
Eenmaal binnen zijn plaagdieren als marters, vogels, muizen en ratten moeilijk te bestrijden. Ze zorgen voor schade door knagen, wroeten, urine en resten van prooidieren in staat van ontbinding. Dit gebeurt allemaal op plekken waar wij mensen niet bij kunnen zonder iets te slopen.
Ook kunt u slapeloze nachten ervaren door de geluiden die deze dieren maken of de angst dat ze daadwerkelijk voor uw neus staan. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het nemen van bouwkundige maatregelen een must om toekomstige ellende tegen te gaan.
Het plaatsen van een vogelschroot
Om plaagdieren als marters, vogels, muizen en ratten tegen te gaan, is het plaatsen van een schroot een goede oplossing. De vogelschroot is duurzaam en het is ook een diervriendelijke manier om ongewenste bezoekers uit uw huis te weren. Daken zijn namelijk een makkelijke ingang voor kleine dieren en een zeer aantrekkelijke plek als het in de winter kouder wordt.
Door middel van een vogelschroot kunnen ze niet meer onder uw dakpannen komen. Alles wordt volledig afgesloten zonder dat dit het aanzicht van uw huis verstoort. De noodzakelijke ventilatie onder uw pannen blijft met dit product eveneens gehandhaafd.
Dit is een effectieve manier om uw dak ongediertevrij te houden zonder dat er gif aan te pas komt!
Uw dak beschermen tegen ongedierte via Mundimat Dakmaterialen
Bent u van plan om uw dak te renoveren of een nieuw dak te leggen? Dan doet u er goed aan om het dak te voorzien van enkele toebehoren om uw dak te beschermen tegen ongedierte.
Bij Munditmat Dakmaterialen kunnen wij u de volgende producten aanbieden:
Neem telefonisch of per mail contact met ons op om de mogelijkheden voor uw dak te bespreken. U kunt natuurlijk ook even langs komen bij ons kantoor in Kelpen. Onze medewerkers zullen u helpen met al uw vragen of opmerkingen.
In het Hollandse dakenlandschap is de VHV dakpan geen onbekende. De VHV sluit naadloos aan op de typische Nederlandse bouwstijl. Deze dakpan is daarom erg geliefd bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Klassieke stijl in een modern product. Dat is de VHV bij uitstek.
Het VHV-model staat bekend om zijn ‘wenkbrauwen’ die zorgen voor extra watergeleiding. De licht gebogen goot gaat gelijkmatig over in een mooi golvende wel die aan de voorzijde is afgerond. De VHV ligt erg stabiel op de panlatten dankzij de dubbele ophangnokken. De VHV Vario telt maar liefst 14 verschillende kleuren en de VHV klassiek 5 kleuren. Er is voldoende aanbod om de juiste kleur voor uw dak te kiezen.
Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de VHV
De VHV Vario dakpan biedt onwijs veel flexibiliteit. Deze Verbeterde Holle is namelijk variabel verwerkbaar in de breedte. Daardoor is de VHV Vario op elke stramienmaat met hele pannen in te dekken. Dat zorgt voor minder verwerkingstijd en dus lagere kosten. Voor de nieuwbouw en renovatie is de VHV Vario dan ook een effectieve en voordelige keuze.
De VHV Vario is te verwerken op latafstanden tussen de 288 mm en 308 mm. In de breedte tussen de 216 mm en 222 mm.
Een authentieke en exclusieve dakpan is de VHV klassiek. Deze dakpannen zien er niet alleen natuurlijk uit, dankzij het bijzondere fabricageproces hebben ze een klassieke tint en een intense gekleurde basis. Deze dakpan leent zich uitstekend voor de renovatie van een boerderij of een monumentaal pand. Ook voor de nieuwbouw is de VHV klassiek erg geschikt om een nostalgische uitstraling te creëren.
Heeft u interesse om de VHV dakpan te gebruiken bij de bouw van uw woning of renovatie? Neem
evencontact op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. U bent ook van harte welkom om even langs te komen.
Wienerberger – Technisch Infoblad VHV Vario – Mundimat Dakmaterialen
Waar producten meer en meer op elkaar gaan lijken, kan een uniek design het verschil maken. In de dakpannenbranche is dit niet anders. Er wordt dagelijks gewerkt aan innovatieve producten om de markt te voorzien van een uniek aanbod. Een van de meest opvallende creaties binnen onze tak is de Borja Jet van Tejas Borja. De buitengewone designs zijn een ware lust voor het oog.
Tejas Borja is het modelvoorbeeld van een klein familiebedrijf dat binnen een eeuw is uitgegroeid tot een grote internationale onderneming. Begonnen in het Spaanse Alicante, heeft Tejas Borja vele successen op haar naam staan. Ze maakten ooit de eerste vormgeperste dakpannen in Spanje, en in 2018 kwam de revolutionaire Borja Jet op de markt.
Als enige keramische dakpannenfabriek ter wereld maakt Tejas Borja gebruik van een unieke inktjet technologie. Digitale printing maakt het mogelijk om verschillende designs op de pannen te fabriceren. Beton-, hout-, natuurlei-, natuursteen-, oxide- en marmerlook zijn een aantal voorbeelden van prints die haast niet van het echte natuurlijke materiaal te onderscheiden zijn. Stelt u zich eens een dak voor met een Borja Jet pan met hout design. Men zou door de realistische uitstraling niet kunnen raden dat het hier een keramische dakpan betreft. De prints kunnen op diverse dakpannen en hulpstukken gerealiseerd worden. Hierdoor is het mogelijk om elk dak te voorzien van passende artikelen. Ook de gevel van uw huis kan bekleed worden met een Borja Jet pan. Hiervoor is de flat 5xl (de grootste keramische dakpan ter wereld!) erg geschikt.
Uniek voor deze dakpannen is ook, dat deze in een rolleroven met extreem hoge temperaturen (1200 graden Celsius) worden afgestookt. Hierdoor is de kwaliteit extreem goed en neemt de dakpan nauwelijks water op. Dit heeft een positieve invloed op de duurzaamheid en is de kans op vervuiling van de pan veel kleiner. Hij blijft dus lang mooi.
Dit product is nog geen jaar op de markt en heeft nu al een Red Dot award gewonnen, een prijs uitgereikt door een prestigieuze organisatie in de designwereld. We zijn pas aan het begin van een nieuw era binnen dakpannen design en de BorjaJet heeft alvast de toon gezet.
Om onze klanten te kunnen voorzien in hun wensen, zijn wij vaak op zoek naar gebruikte dakpannen en hulpstukken. Deze kunnen wij van u overnemen als u bij ons een nieuw dak besteld. De dakpannen en hulpstukken worden door ons beoordeeld en vervolgens kunnen wij een vrijblijvende offerte maken voor uw nieuwe dak. Deze offerte kunnen wij compleet maken met alle benodigde daktoebehoren. De inruil van de oude dakpannen wordt in de prijsopgave meegenomen.
Deze vorm van circulaire economie is goed voor het milieu. Er wordt bespaard op energie en ruwe grondstoffen. Ook zal er bespaard worden op de stortkosten die het afvalverwerkingsproces met zich mee brengt. Het inruilen van gebruikte dakpannen bij Mundimat Dakmaterialen is daarom een mooie win-win situatie.
Bent u geïnteresseerd in het renoveren van uw dak? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons kantoor en magazijn in Kelpen – Oler. Dan kunnen wij de mogelijkheden met u doornemen.
Deze dakpanelementen zijn waterdicht, stormvast en geluidreducerend. Daarnaast zijn de Decra daksystemen lichtgewicht en een lust voor het oog. U kunt kiezen uit diverse ontwerpstijlen: met natuurlijke steengranulaten of in gladde uitvoering – mat of glanzend – in verschillende kleuren en vormen. Met een uitgebreid assortiment aan hulpstukken is het mogelijk om het systeem mooi af te werken.
Het is bewezen dat uw dak met Decra daksystemen 40 jaar bestand is tegen extreme weersomstandigheden. In een tijd waar we steeds vaker te maken krijgen met buitengewone weersomstandigheden, is dit geen overbodige luxe. De Decra daksystemen behoren tot de meest solide ter wereld. U kunt zonder zorgen onder uw Decra dak wonen.
Bent u van plan om uw dak te renoveren? Dan kunt u in veel situaties geld besparen op kosten als slopen, het vervoeren en storten van bouwafval. De bestaande, verouderde dakbedekking (zoals bitumen, shingles of leien) kan namelijk vaak blijven liggen. Tijdens het maken van het dak heeft u dus geen last van weersinvloeden, want het bestaande dak blijft gewoon dicht. Een dakrenovatie met Dekra dakpanelementen zal de waarde van uw huis verhogen.
Voor een nieuwbouwobject zijn de daksystemen van Decra ook erg geschikt. De montage van de grote en lichte elementen gaat zeer snel en er is een passend hulpstuk voor elke aansluiting beschikbaar. Decra is ook een prima keuze voor grote projecten zoals commerciële gebouwen met een groot dakoppervlak, vakantieparken en woonwijken.
Decra Roman – Icopal
Decra Stratos – Icopal
Decra Elegance – Icopal
Decra Classic – Icopal
Denkt u er over om zonnepanelen te laten installeren? Dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om vooraf te weten. Door een goede voorbereiding te treffen kunt u obstakels tijdens de installatie voorkomen. Wij delen een aantal financiële voordelen en belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden.
Zowel op het materiaal als de installatie van zonnepanelen krijgt u 21% btw terug. Voor veel mensen is dit een aantrekkelijke reden om zonnepanelen aan te schaffen. U kunt ook informeren of uw gemeente een subsidie of een gunstige lening verstrekt. De regelingen verschillen per gemeente. Het is wellicht interessant om hiernaar te informeren. Ook de waarde van uw huis neemt toe na het plaatsen van zonnepanelen. Mocht uw huis in de verkoop worden gezet, dan betekent dit een hogere vraagprijs.
U bent overtuigd en wilt graag zonnepanelen op uw dak laten installeren. Waar dient u dan rekening mee te houden? Als eerste is de staat van uw dak belangrijk. De zonnepanelen worden namelijk via dakhaken aan het dak bevestigd. Deze worden over de pannen en panlatten geschoven. Het is daarom belangrijk dat uw dak in een goede staat verkeerd. Twijfelt u aan de staat van uw dak? Dan kunt u dit voorleggen aan een verkoopadviseur of dakspecialist.
Het kan ook wel eens voorkomen dat een dakpan tijdens de installatie breekt of beschadigd raakt. U doet er goed aan om een aantal reserve dakpannen aan te schaffen. Deze kunt u bij Mundimat Dakmaterialen vinden. Wij verkopen nieuwe en gebruikte dakpannen die aansluiten bij uw dak. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of langs komen op onze locatie aan de Kelperheide 18 in Kelpen.
Dan is het goed isoleren van uw dak een belangrijk onderdeel. Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, aangezien deze van nature opstijgt. In de winter gaat de warmte niet via het dak verloren en in de zomer kan dakisolatie uw huis koel houden. Naast het behoudt van het aangename klimaat in huis heeft dakisolatie een aantal voordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van dakisolatie op een rijtje:
Via een niet of slecht geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. De warme lucht stijgt op en verlaat uw woning via het dak. De stookkosten blijven oplopen. De verwarming slaat immers aan als de temperatuur in huis daalt. Met een goed geïsoleerd dak is dit verleden tijd. De warmte blijft in huis waardoor u zo’n 30% bespaart op uw gasverbruik. Dit kan u op jaarbasis wel honderden euro’s besparen!
Zit u te denken om uw dak goed te laten isoleren? Dan bent u naast het besparen op de energiekosten, ook nog eens milieu bewust bezig. Door de gasbesparing voorkomt u de uitstoot van veel koolstofdioxide. Als u bedenkt dat dakisolatie gemiddeld 25 jaar meegaat, dan kunt u er van uit gaan dat u effectief uw steentje bijdraagt aan een beter milieu.
Bent u van plan om uw huis in de toekomst te verkopen? Dan kan een goed geïsoleerde woning een betere energiescore krijgen bij het opmaken van het energie prestatie certificaat, oftewel het energielabel. Een betere score staat gelijk aan een hogere verkoopwaarde.
De firma Wienerberger heeft de klassieke OVH pan geoptimaliseerd en hem omgedoopt tot OVH vario. Dit model wordt geproduceerd bij de moderne productie locatie Narvik Deest.
Deze OVH vario kan verwerkt worden op latafstanden tussen de 305 mm en 320 mm. Daarnaast is de werkende breedte tussen 200 en 204 mm. Door deze variabele verwerking ervaar je veel verwerkingsgemak. De efficiëntie scheelt ook aanzienlijk in de kosten. In tegenstelling tot de OVH klassiek heeft deze pan een overlappende sluiting op het 3 – pannen punt, waardoor er verankerd kan worden met een enkelvoudige tikpanhaak in plaats van de lastiger te verwerken dubbele panhaak.
Uiteraard is bij dit model ook een compleet assortiment hulpstukken beschikbaar en wordt deze pan geleverd met een 30 jarige fabrieksgarantie op de waterdichtheid, breuksterkte en vorstbestandheid.
Bekijk hier het OVH Vario Infoblad
Op dit moment werkt Mundimat dakmaterialen aan een nieuwe dakentuin.
Op korte termijn zullen vele modellen dakpannen in talloze kleuren te bewonderen zijn.
Voor het merk Wienerberger is dit al ingevuld. De merken Monier, Nelskamp en Laumans Brüggen zullen snel volgen. Graag geven wij u bij de diverse modellen de praktische voordelen, maar ook nadelen bij uw specifieke toepassing.
Ook geven wij toelichting bij de applicatie op de dakpan. Naast natuurrode en blauw gesmoorde dakpannen, zijn er ook producten die voorzien zijn van een engobe, edel engobe en zelfs glazuur.
Over de kleur discussiëren wij echter niet; want dat blijft een kwestie van smaak.
Verder hebben wij ook een proefdak opstelling. Hier laten wij graag de dakopbouw zien, geven wij toelichting bij de diverse daktoebehoren en laten wij u zelfs zien hoe de verankering van een dakpan dient plaats te vinden.
De Euro-hoekkeperklem met schroef wordt gebruikt voor de mechanische bevestiging van gezaagde dakpannen langs de hoekkeper.
Zelfs bij een klein stukje dakpan is een sterke klemkracht gegarandeerd. De Euro-hoekkeperklem met schroef klemt aan de pan en wordt met de voorgemonteerde schroef aan de ruiter vastgezet. Dit werkt zeer efficiënt en tijdsbesparend. Snel en eenvoudig aan te brengen.
Voor meer informatie neem gerust contact met ons.
Een daklekkage kan vele oorzaken hebben, vast staat dat het enorm vervelend is en vaak behoorlijke gevolgschades met zich mee kan brengen. Het is dus verstandig om een lekkage tegen te gaan. Het nadeel van een lekkend dak is niet zo zeer het water binnen op de vloer. Het water dat wel binnen komt maar …