Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Betondakpannen: De voordelen en soorten

04 februari 2022

Wist u dat wij ook betonnen dakpannen in ons assortiment hebben? Naast keramische dakpannen kunnen wij u ook helpen met de aankoop van betondakpannen. Deze dakpannen zijn er in een aantal soorten en maten. In deze blog zullen wij u voorzien van informatie betreft deze dakpan en welke voordelen het heeft om een betondakpan op uw dak te laten leggen.  

Interbema 101 - betondakpannen - hulpstukken - gevelpannen - mundimat dakmaterialen

De voordelen van een betondakpan

 Betondakpannen worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen: cement, zand, water en ook ijzerdioxide. De keuze voor een betondakpan kent een aantal voordelen. De prijs is gunstig. Zowel voor de aankoop als voor het leggen. Ook gaat het plaatsen van betonpannen een stuk sneller en zijn ze nauwkeurig maat- en vormvast. Betondakpannen worden in de fabriek voorzien van een degelijke beschermlaag om UV stralen en atmosferische vervuiling tegen te gaan. Ook beschermt deze laag de dakpan tegen barre weersomstandigheden zoals extreme kou en zomerse hitte. U kunt met een veilig gevoel kiezen voor een betondakpan.

 

Sneldek dakpannen van beton 

De meest bekende betonpan is de sneldek dakpan. Sneldek dakpannen zijn te herkennen aan de elegante golven die naadloos in elkaar over lopen. Een tijdloos model dat op diverse woningtypen gelegd kan worden. Met een lengte van 42 cm en een breedte van circa 33 cm is het een grote dakpan. Deze kan, zoals de naam al aangeeft, snel gelegd worden. 

Interbema 101 - betondakpannen - hulpstukken - gevelpannen - mundimat dakmaterialen

Andere typen betondakpannen 

Bij Mundimat Dakmaterialen werken wij met diverse typen betondakpannen van verschillende fabrikanten. In ons assortiment kunt u bijvoorbeeld ook Neroma, Stonewold en Finkenberger (alternatief voor Rhein Ruhr) vinden. In onze sectie gebruikte dakpannen hebben wij soms ook Tuile du nord, Interbema en Rhein Ruhr voorradig. Deze en nog meer betondakpannen kunt u in ons magazijn treffen. Bij plaatsing van een nieuw dak kunnen wij ook voorradige betondakpannen bestellen. Voor meer informatie of een vrijblijvend advies kunt u gerust langskomen of ons contacteren via de gegevens op de website.