Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Cast PMR Dakramen in ons assortiment

08 april 2021

Met veel plezier voegen wij de Cast PMR dakramen en bijbehorende openingssystemen toe aan ons assortiment bij Mundimat Dakmaterialen. In deze blog kunnen wij u meer vertellen over dit nieuwe product met bijbehorende openingssystemen.

Elegante dakramen met een authentieke uitstraling. Dit zijn de Cast PMR dakramen in een notendop. Deze stalen dakramen zijn isolerend en staan mooi bij karakteristieke panden. Ook zullen ze goed bij moderne architectuur passen. De Cast PMR dakramen zullen aan uw dakbedekking worden aangepast. Of het nu natuurleien, dakpannen, rieten, zinken of platte dak betreft, het product sluit naadloos aan.

Waarom voor Cast PMR Dakramen kiezen?

Cast PMR Dakramen zijn een lust voor het oog en samen met de bovengenoemde voordelen, zijn er nog een paar punten om voor de Cast PMR Dakramen te kiezen:

  • Ze worden volledig op maat voor u gemaakt
  • Ze hebben een optimale lichtinval
  • Ze hebben een zelfreinigende en isolerende beglazing
  • Er is aandacht voor elk detail

U kunt kiezen voor een vast, niet te openen raam. Maar er zijn ook diverse openingssystemen voor de Cast PMR dakramen beschikbaar. Dit zijn een aantal voorbeelden.

Cast pmr

(Oog) Zwengelbediening

De zwengelbediening wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Door het draaien aan de hendel wordt het raam geopend tot een maximale maat van 22 cm. Wanneer het raam zich op hoogte bevindt kan de zwengel worden voorzien van een oog waarna deze met behulp van een stok met haak te openen is. De zwengelbediening wordt geleverd in de kleuren nikkel en messing en is geschikt voor alle ramen.

Knopbediening

De knopbediening wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Na het openen van de knop kan het raam, met behulp van twee aan de buitenzijde geplaatste gasveren, worden opengeduwd tot een maximale maat van 45 cm. De knopbediening wordt geleverd in de kleur nikkel en wordt aanbevolen voor kleine en middelgrote ramen.

Uitschuifbare stokbediening

De uitschuifbare stokbediening is een nieuw systeem. Het wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Het raam kan met behulp van twee aan de buitenzijde geplaatste gasveren, worden opengeduwd tot een maximale maat van 45 cm. en in verschillende standen worden vastgezet. De stokbediening wordt geleverd in de kleur nikkel en wordt aanbevolen voor middelgrote en grote ramen.

Motorbediening

Ook de motorbediening behoort tot de mogelijkheden. De elektrische motor kan naar wens worden voorzien van een wandschakelaar of een afstandsbediening. Het raam wordt door middel van een motor, welke aan de onderzijde van het raam wordt geplaatst, met behulp van een ketting opengeduwd. De ramen worden uitgevoerd met twee typen motor in de kleur zwart, afhankelijk van het formaat van het raam. Voor de kleine ramen betekent dit een maximale opening van 35 cm. Voor grote ramen is dit een maximale opening van 50 cm.