Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Circulair Bouwen met Dakpannen

27 februari 2024

Duurzaam bouwen wint aan populariteit en dat juichen we toe, omdat het belangrijk is om zuinig om te gaan met natuurlijke bronnen en het milieu te beschermen. Bovendien blijkt circulair bouwen in sommige gevallen ook voordeliger te zijn. Een win-win situatie!

Bij Mundimat Dakmaterialen ervaren we dagelijks hoe dakpannen een circulaire rol kunnen vervullen. We verkopen gebruikte dakpannen die voorzichtig gedemonteerd zijn, en elders hergebruikt kunnen worden. Met een technische levensduur van tot wel 100 jaar, mits in goede staat, zijn keramische dakpannen een uitstekende keuze voor hergebruik.

Gebruikte dakpannen op uw dak

Dakpannen die om esthetische redenen worden vervangen, hebben vaak nog een lange levensduur voor de boeg. We verkopen ze als gebruikte dakpannen, ideaal voor renovatie en restauratieprojecten. Door de weersinvloeden van de jaren krijgen de pannen een authentiek karakter, wat perfect past bij bestaande daken.

Voor zowel gedeeltelijke als complete dakvervanging bieden gebruikte dakpannen een passende oplossing. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

circulaire dakpannen

Circulair Nederland

Het is essentieel om zuinig en slim om te gaan met onze bronnen, producten en diensten, en daarom streeft de overheid naar een circulair Nederland tegen 2050.

Bedrijven kunnen bijdragen door het ondertekenen van het grondstofakkoord, waarin de focus ligt op hergebruik en effici├źnt gebruik van grondstoffen.

Mundimat Dakmaterialen draagt graag haar steentje bij aan deze missie, want alleen samen kunnen we werken aan een betere toekomst. Circulaire dakpannen kunnen hierin een significante rol spelen.