Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Circulaire dakpannen

27 augustus 2020

Circulair bouwen is populairder dan ooit. Dat is een prima ontwikkeling, want het is belangrijk om te besparen op grondstoffen en het milieu. Circulair bouwen is daarnaast in veel gevallen voordeliger qua prijs. Een gunstige bijkomstigheid!

Ook dakpannen kunnen circulair ingezet worden. Daar krijgen wij bij Mundimat Dakmaterialen dagelijks mee te maken door middel van de verkoop van gebruikte dakpannen. Dakpannen kunnen makkelijk gedemonteerd worden om vervolgens op een ander dak te herplaatsen. En aangezien keramische dakpannen een technische levensduur van wel 100 jaar hebben, is dit een zeer interessante optie.  

Renovatie en restauratie met circulaire dakpannen 

Dakpannen die om esthetische redenen verwisseld worden kunnen nog lang mee. Deze nemen wij in en verkopen wij als gebruikte dakpannen. Gebruikte dakpannen zijn namelijk ideaal om te gebruiken tijdens renovatie en restauratie. Omdat de dakpan door de jaren heen te maken heeft gehad met diverse weersinvloeden, heeft het een authentiek karakter gekregen. Als een deel van het dak, of slechts enkele dakpannen vervangen dienen te worden, sluit een gebruikte pan qua uiterlijk beter aan op het bestaande dak. Bij het gebruik van een nieuwe dakpan zal een kleurverschil duidelijker waarneembaar zijn. Ook voor het vervangen van een compleet dak zijn gebruikte dakpannen erg geschikt. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en informeren naar de mogelijkheden.

Circulair Nederland 

We moeten zuiniger en slimmer met onze grondstoffen, producten en diensten omgaan. De overheid wil streven naar een circulair Nederland in 2050. Bedrijven kunnen het grondstofakkoord ondertekenen als startpunt van deze missie. Dit betekent onder andere dat er een focus ligt op het hergebruik en efficiënt inzetten van grondstoffen. Nieuwe grondstoffen moeten duurzaam gewonnen worden zonder schadelijke effecten op het leefmilieu. Mundimat Dakmaterialen wil graag een steentje bijdragen aan deze missie. Alleen samen kunnen we werken aan een betere toekomst. Circulaire dakpannen kunnen een verschil maken.