Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Gevelpannen: Hulpstukken voor een mooi dak

06 mei 2022

In deze blog gaan we het hebben over de gevelpan. Gevelpannen maken onderdeel uit van de categorie hulpstukken. Hulpstukken zorgen voor een prachtig en compleet dak. De afwerking van onder andere de nok en de gevel. Zo blijft uw dak beschermt en heeft het ook een mooie uitstraling.

Wat is een gevelpan?

Een gevelpan, ook bekend als kantpan, is een dakpan die wordt toegepast om de zijkant van het dak af te sluiten. Dit gebeurt bij de kopgevel. Een gevelpan is een dakpan met een extra verlengde zijkant die over de gevel sluit. Het doel van een gevelpan is om een goede aansluiting te vormen tussen dak en gevel. Ook beschermen gevelpannen het dak onder de pannen tegen regen en sneeuw. Met een gevelpan krijgt de wind geen kans om dakpannen aan de kopgevel op te tillen. Dit zorgt dus voor een stukje veiligheid. Zeker omdat gevelpannen vaak aan de daktengel vastgeschroefd worden.

gevelpannen

Linker gevelpan en rechter gevelpan

Gevelpannen zijn aan de ene zijde van het dak anders dan aan de andere zijde. Daarom wordt er ook wel gesproken over een linker gevelpan- en rechter gevelpan. We weten nu dat een gevelpan de aansluiting is tussen de dakpannen en de kopgevel. Bij de dakvoet heeft een onderpan zo’n zelfde functie als de gevelpan.

gevelpannen - dakpannen - mundimat

Welke soorten gevelpannen zijn er?

Elke model dakpan beschikt over zijn eigen gevelpan. Deze sluit zowel technisch als esthetisch mooi aan bij de rest van de dakpannen. Deze gevelpannen hebben dan ook hetzelfde uiterlijk als de reguliere dakpannen. Een perfect afgewerkt dak is het resultaat. Voor zowel de veiligheid als de look zijn gevelpannen ontzettend belangrijk.

Wilt u meer weten over gevelpannen of heeft u er nodig? Wij verkopen gevelpannen van diverse modellen los per stuk uit onze voorraad. Neem contact met ons op of neem een van uw dakpannen mee zodat we kunnen kijken of we de bijpassende gevelpan op voorraad hebben.