Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Het Glazuren van Dakpannen

07 oktober 2022

Dakpannen komen in verschillende modellen, kleuren en afwerkingen. Een standaard dakpan bestaat simpelweg niet. Er is altijd wel een dakpan te vinden die aansluit op de wensen van onze klanten. Dit kan variëren van een robuuste betonpan tot een keramische dakpan met een speciale afwerking. Een van deze afwerkingen is het glazuren van dakpannen. In dit artikel vertellen wij u meer over het proces en de opties. Leest u mee?

In onze vorige blog heeft u meer kunnen lezen over het smoren van dakpannen. Vandaag gaan we het hebben over het glazuren van keramische dakpannen. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

glazuren van dakpannen

Het glazuren van dakpannen

Als men kiest voor een glazuurde, oftewel verglaasde dakpan, dan valt het oog meteen op de prachtige gladde afwerking. Het esthetisch aspect is voor de consument erg belangrijk. Maar wist u ook dat verglazing voornamelijk wordt gedaan omwille van technische redenen?

Bij het glazuren van dakpannen wordt een gladde glasachtige laag op de dakpannen gespoten. Tijdens het bakken gaat deze laag zich hechten aan de dakpan. De verglaasde laag dient als versteviging en bescherming van de dakpan. De dakpan heeft een extra beschermlaag tegen weersinvloeden.

De keuze voor deze dakpan is sterk aanbevolen als u in de buurt van een bosrijke omgeving woont. Groen- en mosvorming krijgt een minimale kans om zich te hechten aan een verglaasde dakpan. Ook stof en vuil heeft een geringe kans om te blijven kleven. De mooie rijke uitstraling past naadloos in het straatbeeld. Daarnaast kunt u kiezen uit glanzend- of mat verglaasde dakpannen.

Verglaasde dakpannen bij Mundimat Dakmaterialen

Bij Mundimat Dakmaterialen verkopen we diverse soort en kleuren verglaasde dakpannen. We hebben een assortiment gebruikte dakpannen op voorraad. Als u enkele dakpannen nodig hebt i.v.m. stormschade of plaatsing van zonnepanelen, dan kunnen we u wellicht helpen. Grote aantallen bestellen wij rechtstreeks bij de fabriek. Momenteel is er een langere levertijd. Houd hier rekening mee.