Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Het Platte Dak: Mogelijkheden en Producten

27 mei 2024

Een plat dak is vrijwel vlak, in tegenstelling tot de diverse soorten schuine daken. Met een minimale helling van 2% is het vooral populair bij commerciële gebouwen. Ook voor uw woning zijn er verschillende opties voor een plat dak.

Platte daken

Platte daken zijn wereldwijd te vinden, waarbij elk gebied zijn eigen voorkeuren en tradities heeft voor de gebruikte materialen. In warmere klimaten, waar weinig neerslag valt en geen bevriezing voorkomt, wordt vaak gekozen voor metselwerk of beton. Deze materialen houden de hitte van de zon buiten en bieden goede isolatie, terwijl ze ook goedkoop en eenvoudig te gebruiken zijn.

In koudere klimaten worden andere materialen en systemen toegepast, omdat beton ongeschikt is voor gebieden waar ijsvorming kan optreden. IJs kan namelijk uitzetten en scheuren veroorzaken, wat leidt tot lekkages.

platdak - bitumen - warm dak - omgekeerd dak

Omgekeerd dak en warm dak

In Nederland gebruiken we moderne en efficiënte constructies voor platte daken. Het ‘warme dak’ is de meest gangbare constructie voor platte daken in ons land. Deze opbouw begint met de onderconstructie, gevolgd door een dampremmende laag. Daarna wordt thermische dakisolatie aangebracht, en ten slotte het dakbedekkingssysteem.

Een andere optie is het ‘omgekeerde dak’. Bij dit type dak wordt de volgorde van de lagen omgekeerd: de waterkerende laag komt onder de isolatie, direct op de dragende ondergrond. Dit omgekeerd dak systeem is ideaal voor daken die bijvoorbeeld als dakterras worden gebruikt.

Het assortiment plat dak producten bij Mundimat Dakmaterialen

Bij Mundimat Dakmaterialen kunnen wij de onder andere volgende producten aan u leveren:

  • Bosscover Bitumen Dakbedekking
  • Soprema Unicoat ZK Randstrook
  • Anjo vent-alu 3000
  • Aluminium Daktrim Brute
  • Trimnagels

Voor een overzicht van het volledige assortiment kunt u telefonisch, of per e-mail contact opnemen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze locatie in Kelpen-Oler. Zie de contactpagine voor adressgegevens.