Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

De Madura Dakpan: Een Tijdloze Klassieker voor Elk Dak

09 juni 2023

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor je huis is een belangrijke beslissing. Je wilt een materiaal dat niet alleen duurzaam en functioneel is, maar ook bijdraagt aan de esthetiek van je woning? Maak kennis met de Madura.

Wienerberger, een toonaangevende producent van bouwmaterialen, heeft met de Madura dakpan een perfecte combinatie van duurzaamheid en esthetiek gecreëerd. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op de voordelen en kenmerken van de Madura dakpan en waarom het een tijdloze keuze is voor elk dak.

Als het gaat om de bouw of renovatie van een huis, is het kiezen van het juiste type dakpan van cruciaal belang. Naast de bescherming tegen de elementen, draagt het dak ook bij aan de esthetiek van een gebouw.

Een type dakpan dat de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds populair is, is de Madura dakpan. Laten we de kenmerken en voordelen van deze verkennen en waarom het een uitstekende keuze is voor elk dak.

Madura Vulkaanzwart edel engobe

Kenmerken

De Madura dakpan heeft een karakteristieke golvende vorm, die niet alleen een visueel aantrekkelijk element toevoegt aan het dak, maar ook helpt bij het afvoeren van regenwater. Door de golvende structuur wordt water efficiënt weggeleid, waardoor het risico op lekkages en waterschade wordt verminderd. Deze functie is vooral belangrijk in gebieden met veel regenval of stormachtig weer.

Met een licht gebogen goot is de Madura een grootformaat keramische holle pan. Door het modulaire verwerkingsmogelijkheid van dit panmodel, is het geschikt voor zowel renovatie als grootschalige (project)bouw. De Madura is zeer snel verwerkbaar vanwege het grootformaat en de variabele verwerking. Koramic Madura heeft het DUBOkeurmerk, wat bewijst dat deze dakpan tot een zeer milieuvriendelijke keuze behoort.

De Madura komt in de varianten:

  • Natuurrood
  • Zwart edel engobe
  • Leikleur edel engobe
  • Vulkaanzwart edel engobe

Al deze kleurnuances hebben we vrijwel altijd op voorraad bij Mundimat Dakmaterialen. 

Voordelen van de Madura

Duurzaamheid: De Madura dakpan is gemaakt van hoogwaardige klei en is ontworpen om bestand te zijn tegen zware weersomstandigheden, zoals hevige regenval, wind en zelfs hagel. Dit zorgt ervoor dat het dak jarenlang meegaat zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Esthetiek: De golvende vorm en de warme kleur dragen bij aan de esthetische aantrekkingskracht van een gebouw. Het geeft een authentieke en traditionele uitstraling die goed past bij verschillende architecturale stijlen, zowel modern als klassiek.

Milieuvriendelijk: Aangezien de Madura dakpan wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals klei, is het een milieuvriendelijke keuze. Bovendien is het volledig recyclebaar aan het einde van zijn levensduur, waardoor het een duurzame optie is.