Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Reserve Dakpannen bij plaatsing zonnepanelen

09 juli 2020

Gaat u zonnepanelen laten plaatsen? Wat fijn dat u meedenkt met het milieu. De financiële voordelen zijn natuurlijk ook de moeite waard. U kunt jaarlijks besparen op de energierekening en wellicht brengt de terug levering, oftewel saldering, ook nog wat op. Zonnepanelen zijn ook een prima investering voor uw woning of bedrijfspand omdat het object in waarde stijgt. Mocht u het pand in de toekomst willen verkopen, dan kunt u daar de vruchten van plukken. Denkt u bij het plaatsen van zonnepanelen ook aan reserve dakpannen?

Waarom heeft u reserve dakpannen nodig? 

Zonnepanelen-installateurs gaan voorzichtig en nauwkeurig te werk. Desondanks kan het gebeuren dat er tijdens de installatie een dakpan breekt of beschadigd raakt. Daarom is het verstandig om van tevoren circa 15-20 reserve dakpannen te kopen. Mocht er een dakpan moeten worden vervangen, dan kunnen de installateurs dit vaak direct doen.  

Mundimat gebruikte dakpannen | TDN | Tuile du nord | natuurrood | blauw gesmoord

Welke dakpan heeft u nodig? 

Er bestaan onwijs veel modellen dakpannen van diverse merken. Hoe weet u nou precies welke dakpan u nodig heeft? Mocht u niet weten welk model dakpan u op uw dak heeft liggen, dan kunt u daar via de volgende manieren achter komen: 

  • Mocht u  nog de verkoopbrochure van de woning hebben, dan staat daarin vermeldt welk type dakpan is gebruikt. 
  • Bij vrijwel elke dakpan staat het merk onder de dakpan vermeld. Neem de dakpan mee naar Mundimat Dakmaterialen en wij kunnen u precies vertellen welke dakpan u nodig heeft. 
  • U kunt ook een foto van de voor- en achterkant maken en deze via de mail naar ons sturen.  

U kunt bij het vervangen van dakpannen kiezen voor nieuwe of gebruikte dakpannen. Bij sommige dakpannen zijn er geen nieuwe opties beschikbaar. Dit komt omdat de dakpan die u heeft niet meer geproduceerd wordt. De meeste consumenten kiezen echter voor een gebruikte dakpan. Mocht er een dakpan tijdens het plaatsen van de zonnepanelen sneuvelen, dan past een gebruikte dakpan beter in het bestaande dak. Het kleurverschil is dan minder tot niet zichtbaar.