Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Wat te doen bij stormschade aan het dak?

07 oktober 2021

 

Klimaatverandering is een feit. En we kunnen gezien de meest recente gebeurtenissen niet meer ontkennen dat we steeds vaker met extreem weer te maken krijgen. Nu de herfst weer is aangebroken, zullen we vast en zeker een paar flinke stormdagen tegemoet gaan. De kans bestaat dat u stormschade ondervindt aan uw dak. 

Dakpannen en stormschade 

Bent u tijdens een stormachtige dag enkele dakpannen verloren? Dan is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk vervangt. Anders kunnen er lekkages ontstaan. In het ergste geval komt de regen naar binnen. Dit is wel het laatste wat u kunt gebruiken! Wat kunt u nu het beste doen? 

Zelf repareren of de klus laten klaren? 

Omdat er delen van de constructie van het dak worden blootgesteld aan de natuur, is het belangrijk om het dak zo snel mogelijk te repareren. Gaat het om een paar dakpannen, dan kunt u deze misschien wel zelf vervangen. Is de klus toch iets complexer? Of wilt u zelf niet het dak opgaan? Dan kunt u natuurlijk ook een professional inhuren. Vervolgens gaat u op zoek naar een dakpan die bij uw dak past. 

Gebruikte dakpannen bij stormschade 

Bij Mundimat Dakmaterialen kunt u losse stuks dakpannen kopen die bij uw dak passen. Dit zijn vaak gebruikte dakpannen omdat deze beter passen bij een bestaand dak. Een nieuwe dakpan sluit waarschijnlijk qua kleur niet aan. Veel dakpannen krijgen na verloop van tijd een robuuste uitstraling. Het mooiste is dan om voor een dakpan te kiezen die ook al een aantal jaar regen, sneeuw en zon heeft gezien. Om de juiste dakpan voor uw dak te vinden, kunt u het beste een foto van uw dakpan maken of een exemplaar meenemen. Wij bezitten een uitgebreid assortiment gebruikte dakpannen in ons magazijn in Kelpen-Oler (Midden-Limburg) waardoor u misschien al meteen geholpen bent.