Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Circulair Bouwen met Gebruikte Dakpannen

13 mei 2024

Het gebruik van circulaire bouwmethoden is momenteel zeer in trek, en dat is een positieve ontwikkeling, gezien de noodzaak om grondstoffen te sparen en het milieu te beschermen. Bovendien blijkt circulair bouwen vaak ook kostenefficiënt te zijn, wat een aangename bijkomstigheid is.

Bij Mundimat Dakmaterialen zien we dagelijks hoe dakpannen op een circulaire manier kunnen worden gebruikt. We verkopen gebruikte dakpannen die gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden en elders opnieuw kunnen worden geplaatst. Met een technische levensduur van wel 100 jaar zijn keramische dakpannen een duurzame keuze.

Circulariteit in Nederland

Het is belangrijk dat we zuiniger en slimmer omgaan met grondstoffen, producten en diensten. De overheid streeft naar een circulair Nederland tegen 2050 en bedrijven kunnen bijdragen door het ondertekenen van het grondstofakkoord.

Dit betekent onder andere een focus op hergebruik en efficiënt gebruik van grondstoffen, waarbij nieuwe grondstoffen op duurzame wijze worden gewonnen zonder schade aan het milieu.

Bij Mundimat Dakmaterialen dragen we graag ons steentje bij aan deze missie, want alleen samen kunnen we werken aan een betere toekomst. Circulaire dakpannen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

gebruikte dakpannen - circulaire economie - circular economy - used roof tiles - circulaire dakmaterialen - Ricardo Loconte

Renovatie en restauratie met gebruikte dakpannen

Dakpannen die om esthetische redenen worden vervangen, zijn vaak nog in uitstekende staat en kunnen prima worden hergebruikt. We nemen deze in en verkopen ze als gebruikte dakpannen, die ideaal zijn voor renovatie- en restauratiewerkzaamheden.

Door de jaren heen hebben deze dakpannen een authentiek karakter ontwikkeld door verschillende weersinvloeden. Bij het vervangen van een deel van het dak of slechts enkele dakpannen sluiten gebruikte dakpannen qua uiterlijk beter aan op het bestaande dak dan nieuwe dakpannen, waarbij kleurverschillen duidelijker zichtbaar zijn.

Ook voor volledige dakvervanging zijn gebruikte dakpannen een uitstekende keuze. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.