Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Dakvoet afwerking: Tips voor een duurzame en esthetische oplossing

01 augustus 2023

Hoewel de dakvoet misschien niet zo opvallend is als de nok of de dakpannen, speelt de dakvoet een cruciale rol in het beschermen van je huis tegen waterinfiltratie, schade door weersomstandigheden en ongewenste plaagdieren. In deze blog zullen we dieper ingaan op de functie van de dakvoet en welke producten geschikt zijn voor de afwerking van de dakvoet.

Wat verstaan we onder de dakvoet?

De dakvoet is het onderste gedeelte van het dak waar de dakbedekking de dakrand raakt. Het bevindt zich aan de overgang van de hellende dakbedekking en de verticale wanden van het huis.

Deze plek is vaak gevoelig voor problemen omdat het kwetsbaar is voor de impact van regen, sneeuw, wind en andere weersomstandigheden.

Ook is de dakvoet dé plek waar ongewenste plaagdieren wel eens onder het dak kruipen. Gelukkig is dit te voorkomen met de juiste producten.

De afwerking van de dakvoet

Denkt u eraan om de dakvoet van uw dak een nette afwerking te geven? Dan bieden verschillende dakaccessoires uitkomst. De afwerking moet uiteraard voldoen aan alle bouwvoorschriften, zodat zowel de veiligheid gewaarborgd wordt als mogelijke toekomstige schade voorkomen wordt. Bovendien is het van belang dat uw dak er esthetisch aantrekkelijk uitziet. Het oog wil immers ook wat.

combidakvoetprofiel daktoebehoren afwerking van de dakvoet

Dakvoet producten in ons assortiment

In de onderstaande paragrafen laten we u kennismaken met de dakvoetproducten in ons assortiment: het dakvoetprofiel, de Kombi dakvoetprofiel, de Mini Kombi Dakvoet, de vogelschroot, de ventilerende onderlat en de dakvoet panhaak

Dakvoetprofiel

Het dakvoetprofiel is een onmisbaar element dat uw dakconstructie beschermt tegen regen, sneeuw en opspattend water vanuit de dakgoot. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht in de constructie kan dringen en schade kan veroorzaken. Het dakvoetprofiel kan ook gecombineerd worden met een vogelschroot of een ventilerende onderlat voor nog betere bescherming en ventilatie.

Kombi Dakvoetprofiel

De Kombi dakvoetprofiel biedt een gecombineerde oplossing van een dakvoetprofiel en een vogelschroot in één product. Naast bescherming tegen weersinvloeden, houdt de vogelschroot plaagdieren zoals vogels, marters, muizen en ratten op afstand. Met de Kombi dakvoetprofiel bent u dus verzekerd van een dubbele bescherming.

Mini Kombi Dakvoet

Heeft u te weinig ruimte voor een standaard dakvoetprofiel, dan is de Mini Kombi Dakvoet de ideale oplossing. Dit product biedt dezelfde bescherming tegen weersinvloeden en plaagdieren als de Kombi dakvoetprofiel, maar is speciaal ontworpen voor situaties waar de ruimte beperkt is.

Vogelschroot

Een vogelschroot is een effectieve manier om te voorkomen dat plaagdieren zich onder uw dak nestelen. Het houdt niet alleen vogels op afstand, maar ook marters, muizen en ratten. Zo voorkomt u ongewenste gasten en de mogelijke schade die ze kunnen veroorzaken.

Ventilerende onderlat

Voor een optimale ventilatie van uw dakconstructie adviseren wij de ventilerende onderlat. Deze vervangt de onderste panlat en zorgt voor een betere luchtcirculatie onder de dakpannen. Vooral bij vlakke pan-modellen is dit een aanbevolen toevoeging.

Dakvoet panhaak

De dakvoet panhaak is een essentieel onderdeel om uw dakpannen stevig te verankeren, vooral aan de dakvoet. Hiermee voorkomt u dat de pannen verschuiven en biedt u extra stabiliteit aan uw dakconstructie.

Producten leverbaar uit onze voorraad

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment dakvoetoplossingen, allemaal beschikbaar in ons assortiment daktoebehoren. Deze producten hebben we standaard op voorraad, wat betekent dat u snel en gemakkelijk de benodigde materialen kunt verkrijgen.

Als u grote aantallen nodig heeft, kunnen wij deze speciaal voor u bestellen. Of u nu al precies weet welke dakvoetoplossing u nodig heeft of nog twijfelt welke producten het beste bij uw dak passen, wij staan klaar om u te helpen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen of langs te komen voor een vrijblijvend advies. Ons deskundig team staat voor u klaar om u te voorzien van de juiste informatie en oplossingen voor uw specifieke dakbehoeften.