Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Duurzaam Bouwen Met Mundimat Dakmaterialen

22 juli 2022

 

Als we de term ‘duurzaam bouwen’ gebruiken, kan dit veel betekenen. Gelukkig zijn deze betekenissen allemaal positief. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over, als we over duurzaam bouwen praten? Deze wijze van bouwen is meer dan alleen het besparen van energie.

Een object met duurzaamheid als doel valt onder duurzaam bouwen. Dan hebben we het over duurzaamheid in het ontwerp, de bouw, het gebruik en in de sloop. Duurzame gebouwen zijn beter voor het milieu dan de traditionele bouw. Energiezuinigheid is het hoofddoel, en een duurzaam gebouwde woning is vaak veel gezonder voor bewoners en gebruikers.

Groen bouwen met Mundimat Dakmaterialen

Respect voor mens en het milieu zijn de pijlers van het duurzaam bouwen. Dit wil zeggen dat men verantwoord omgaat met water, energie, materialen en ruimte. Wij vinden dit bij Mundimat Dakmaterialen erg belangrijk. Daarom bestaat een groot deel van ons assortiment uit duurzame producten. Hierbij kunt u denken aan:

  • De verkoop van duurzame dakmaterialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van de bewoners en gebruikers.
  • Wij verkopen hoogwaardige dakisolatie die bijdraagt aan de algemene energiebesparing in huis.
  • Wij geven maatwerk advies voor een gezond binnenmilieu. Passende ventilatie voor het project voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen.
  • Dakpannen die vrijkomen verkopen wij als gebruikte dakpannen. Hergebruik is een belangrijke factor in groen bouwen.
  • Door hergebruik kan bespaard worden op de grondstoffen die anders voor nieuwe dakpannen nodig zouden zijn.

Kosten van duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen mag een beetje duur klinken, in de praktijk bespaart u geld. Het bouwen met gebruikte materialen is soms goedkoper dan traditionele nieuwbouw. Er zijn wellicht subsidies beschikbaar voor groen bouwen én achteraf kunt u besparen op de energiekosten.

Het inruilen van gebruikte dakpannen en hulpstukken bij Mundimat Dakmaterialen

Bent u van plan om uw huis duurzaam te (ver)bouwen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over gebruikte dakpannen en dakisolatie. Samen zorgen wij voor een beter milieu en een betere leefomgeving.