Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Ons assortiment plat dak materialen

01 april 2020

Een plat dak is een dak dat bijna vlak is in tegenstelling tot de vele soorten schuine daken. Met een minimale hellingsgraad van 2% en is vaak erg populair bij commerciële gebouwen. Ook voor uw woonhuis zijn er diverse mogelijkheden om een plat dak aan te leggen.

Platte daken

Platte daken kunt u over de hele wereld vinden en elk gebied heeft zijn eigen traditie of voorkeur voor de materialen die gebruikt kunnen worden. In warmere klimaten, waar weinig neerslag valt en bevriezing nooit optreedt, word vaak gebruik gemaakt van metselwerk of beton. Dit om de warmte van de zon buiten te houden. Het is een prima isolatie en een goedkope en makkelijke oplossing. Bij koude klimaten wordt gebruik gemaakt van andere systemen. Beton is namelijk geen geschikt materiaal als zich er ijs op vormt. Het ijs zet uit waardoor er scheuren ontstaan met een lekkend dak als resultaat.

Warm dak en omgekeerd dak

In Nederland maken wij gebruik van moderne en efficiënte constructies om een plat dak te bouwen. Een ‘Warm dak’ is de meest gebruikte constructie voor een plat dak in ons land. Bij het warme dak begint men met de onderconstructie, daarna dient er een damp remmende laag/sluitlaag aangebracht te worden. Vervolgens zal er thermische dakisolatie gebruikt worden en tot slot een dakbedekkingsysteem. Ook een ‘omgekeerd dak’ behoort tot een mogelijkheid. Bij dit soort dak is de volgorde van de lagen omgekeerd. Dit betekent dat de waterkerende laag onder de isolatie aangebracht wordt, direct op de dragende ondergrond. Voor daken die bijvoorbeeld gebruikt worden als dakterras, is dit een prima systeem.

Mundimat - dakrol -platdakmaterialen - copperfix - mineraal - bitumenMundimat - dakrol - platdakmaterialen - copperfix - bitumenOns assortiment plat dak materialen

Bij Mundimat Dakmaterialen kunnen wij de volgende materialen voor uw plat dak leveren:

  • Ondertapijt Copperfix universal
  • Mastiek toplaag met zwart mineraal 470k24
  • Mastiek toplaag kaal 470k14
  • Daktrim 62/65 2,5m1
  • Mastiekhoek steenwol trapezium 10x10x3 1,2m2
  • Primer per 1 liter
  • Kiezelbak lood 60×80 45 gr. kort model
  • Doorvoer lood 80mm
  • Stadsuitloop zink 60×80
  • Stadsuitloop kunststof 60×80

Voor een up to date overzicht van ons assortiment kunt u het beste even contact met ons op nemen of langs komen bij ons kantoor en magazijn in Kelpen – Oler.

 

Bekijk ook De belangrijkste voordelen van dakisolatie