Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

Uw Dak Herfstklaar maken

09 september 2022

Nu de zomerdagen voorbij zijn kunnen we ons klaar maken voor het gure herfstweer. Het is daarom belangrijk om wat extra aandacht aan uw dak te besteden. Dit is in de herfst urgenter dan in de andere seizoenen. In deze blog vertellen wij u waarom en wat u precies kunt doen om uw dak klaar te maken voor het najaar en de winter.

Controleer het dak

U kunt als eerste beginnen met het controleren van uw dak. Hoe liggen de pannen erbij? Liggen ze scheef? Ziet u scheurtjes of zijn ze kapot? Dit kan zorgen voor een lekkage. Als u mos op het dak ziet, dan is dit een teken dat de dakpannen poreus raken. De dakpan is dan meestal al wat ouder. Mocht u brokjes of schilfers in de gootsteen aantreffen, dan zijn de dakpannen binnenkort aan vervanging toe.

herfstklaar maken van het dak

Controleer op warmteverlies

In de herfst staat de verwarming aan om uw huis behaaglijk te houden. Zou het dan niet zonde zijn als de warmte makkelijk via het dak kan verdwijnen? De warme lucht verdwijnt vooral via de aansluitnaden tussen de gevel, het dak en de nok. Laat om de paar jaar een specialist langskomen. Vervang kapotte dakpannen voordat de vrieskou er aan komt.

Maak de dakgoot schoon

Het is verstandig voor de herfst de dakgoot goed schoon te maken. Het kan zijn dat er zich veel bladafval in de dakgoten heeft verzameld. Ook takjes en vuil zijn bekende oorzaken waarom dakgoten dichtslibben en overlopen. Het overlopen van de dakgoot kan voor problemen zorgen aan uw dak. Denk hierbij aan lekkages en scheuren door bevriezing van opgehoopt water.

Uw dak herfstklaar maken

U doet er goed aan om uw dak jaarlijks te checken en om de paar jaar een specialist te laten kijken. Zeker bij een ouder dak is het aan te raden om dit vaker te doen. Dit is de beste manier om uw dak herfstklaar maken