Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

4 voordelen van Keramische Dakpannen

26 januari 2023

Keramische dakpannen zijn een populaire keuze voor dakbedekking vanwege hun duurzaamheid en esthetische uitstraling. Ze worden gemaakt van klei en gebakken bij hoge temperaturen, waardoor ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en een lange levensduur hebben.

Een van de grootste voordelen van keramische dakpannen is hun weerstand tegen brand. Ze zijn namelijk niet brandbaar en zullen daarom minder snel in brand vliegen dan andere dakbedekkingsmaterialen. Dit maakt ze een goede keuze voor huizen in gebieden met een hoog brandrisico.

Daarnaast zijn keramische dakpannen ook relatief onderhoudsvriendelijk. Ze hebben geen speciale verf of coating nodig en hoeven slechts af en toe gereinigd te worden. Dit maakt ze een praktische keuze voor huiseigenaren die weinig tijd of middelen hebben om hun dak regelmatig te onderhouden.

Duurzaam bouwen keramische dakpannen

Een ander groot voordeel van deze dakpannen is hun esthetische uitstraling. Ze komen in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor ze perfect passen bij bijna elk type huis. Ze kunnen ook worden gecombineerd met andere dakbedekkingsmaterialen, zoals hout, om een uniek en aantrekkelijk uiterlijk te creëren.

De lange levensduur is misschien wel de aantrekkelijkste reden om keramische dakpannen aan te schaffen. Keramische dakpannen kunnen een levensduur hebben van tot wel honderd jaar. Als de dakpannen niet poreus zijn of scheurtjes vertonen kunnen ze bij het wisselen van de dakpannen nog een keer hergebruikt worden.

Bij Mundimat Dakmaterialen hebben wij breed aanbod van nieuwe- en gebruikte dakpannen. U kunt bij ons terecht als u een compleet dak wilt aanleggen, of slechts enkele vervangen. Bij het leggen van zonnepanelen of bij stormschade, kunnen wij wellicht u wellicht voorzien van de juiste dakpan.

In samenvatting, keramische dakpannen zijn een populaire keuze voor dakbedekking vanwege hun duurzaamheid, esthetische uitstraling, brandveiligheid en onderhoudsvriendelijkheid. Omdat ze zo lang meegaan en ook hergebruikt kunnen worden, zijn ze een goede investering op lange termijn.