Mundimat Dakmaterialen, expert in advies en levering van nieuwe dakpannen en hulpstukken voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

Mundimat Gebruikte Bouwmaterialen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte bouwmaterialen.

Lees meer

Mundimat Sloopwerken is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden voor zowel bedrijven alsook particulieren.

Lees meer

Mundimat onderscheidt zich al decennia lang in zijn assortiment en dienstverlening.

Lees meer

De dakvoet en dakvoetoplossingen

12 november 2021

 

Vandaag leggen we specifiek de aandacht op dakvoet oplossingen en de producten ins ons assortiment. Voordat we dieper op de diverse mogelijkheden ingaan is het handig om te weten wat de dakvoet nou precies is.  

Wat is een dakvoet? 

De dakvoet van een dak is het onderste gedeelte van elk dakschild. De hoogte is vaak niet goed aan te geven, tenzij een dakvoet niet recht in het verlengde ligt van de rest van het dakschild. Deze kunnen naar buiten of naar binnen, geknikt of gebogen zijn. Een hol gebogen of geknikte dakvoet in een torenspits wordt ook wel een ingesnoerde torenspits genoemd. 

Dakvoet oplossingen 

Bij de dakvoet zijn zowel technische als esthetische aspecten van belang. Het moet aan de eisen van het bouwbesluit voldoen, maar je wil natuurlijk dat het er ook een beetje mooi uitziet. De volgende dakvoetaccessoires worden vaak toegepast bij daken in Nederland en België. 

Dakvoetprofiel 

Het dakvoetprofiel beschermt de constructie tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en opspattend water vanuit de dakgoot. Het dakvoetprofiel kan in combinatie met een vogelschroot of ventilerende onderlat geplaatst worden. 

Kombi Dakvoetprofiel 

De Kombi dakvoetprofiel is een samenstelling van een dakvoetprofiel en een vogelschroot in een product. De Kombi Dakvoetprofiel bied bescherming tegen weersinvloeden en plaagdieren als vogels, muizen of marter etc. 

Mini Kombidakvoet 

In situaties waar te weinig ruimte is voor standaard kombidakvoet, is de mini kombi dakvoet een goede oplossing. Dit product bescherming tegen weersinvloeden en plaagdieren, net zoals bij de kombi dakvoetprofiel. 

Vogelschroot 

Een vogelschroot dient als bescherming tegen vogels, marters, muizen en ratten. Door het plaatsen van een vogelschroot kunnen plaagdieren zich niet onder het dak nestelen en eventuele schade aanrichten.  

Ventilerende onderlat 

De ventilerende onderlat wordt gebruikt als vervanging van de onderste panlat en zorgt voor een verbeterde ventilatie van de dakconstructie. Wij adviseren deze vaak bij platte dakpanmodellen. 

Dakvoet producten in ons assortiment 

Bij Mundimat dakmaterialen hebben we alle bovenstaande dakvoetoplossingen in ons assortiment. Veel van deze producten kunnen direct uit voorraad geleverd worden. Bent u op zoek naar de juiste dakvoetoplossing of bent u nog niet zeker welke oplossing bij uw dak past? Neem gerust contact met ons op of kom bij ons langs voor een vrijblijvend advies.